Αναβολή πήραν οι τούρκοι στρατιωτικοί από την Υπηρεσία Ασύλου

Στην Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα οδηγήθηκαν οι δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, χθες το πρωί, όπως αναμενόταν άλλωστε, προκειμένου να δώσουν συνεντεύξεις για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν ξεκίνησε καν, καθώς οι δικηγόροι των στρατιωτικών υπέβαλαν αίτημα για αναβολή, το οποίο και έγινε δεκτό. Οι συνεντεύξεις τους αναβλήθηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου. Η δικηγόρος τους, κα Λία Μαρινάκη, επισήμανε ότι «ζήτησαν χρόνο για καλύτερη προετοιμασία στις συνεντεύξεις τους», ενώ χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός της αναβολής, καθώς μέσα στο διάστημα ενός μήνα, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τις αποφάσεις της Τουρκίας, όσον αφορά στην επαναφορά της θανατικής ποινής, αλλά και για την τύχη των οικογενειών τους».

Η διαδικασία προέβλεπε ότι χθες θα παρευρίσκονταν οι δύο από τους οκτώ και ανά δύο θα εμφανίζονταν στην υπηρεσία ασύλου. Όπως κι έγινε. Μάλιστα, οι στρατιωτικοί μπήκαν στην υπηρεσία από άλλη είσοδο, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό, όπου διαμένουν ως διοικητικοί κρατούμενοι, όπως επισήμανε η δικηγόρος τους, «υπό άριστες συνθήκες».

τούρκοι στρατιωτικοί
Εντάλματα κατά ακόμη 47 δημοσιογράφων

Εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο των διώξεων μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η τουρκική αστυνομία εντέλλεται να κρατήσει τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι 47 εργάζονταν για την συνδεόμενη με το δίκτυο του Γκιουλέν εφημερίδα Zaman, η οποία κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάρτιο στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου κληρικού.

Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι ενός από τους δημοσιογράφους, του Σαχίν Αλπάι, τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη και τον συνέλαβε έπειτα από δίωρη έρευνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Τη Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων, στους οποίους περιλαμβάνεται η επιφανής αρθρογράφος και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο