Αλλιώτικοι «Δεσμοί αίματος» από την Ισλανδία στον «Φλοίσβο»

Η ταινία προβάλλεται έως και αύριο από την Κινηματογραφική Λέσχη τον θερινό σινεμά. Από την Πέμπτη 25 η ΚΛΑ προτείνει την γλυκιά Γαλλική ταινία «Η οικογένεια Μπελιέ»

Τη Δευτέρα 22 έως και την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα προβληθεί η Ισλανδική ταινία με τίτλο «Δεσμοί αίματος» σε σκηνοθεσία του Γκρίμουρ Χακόναρσον.
Σε μια απομακρυσμένη ισλανδική κοιλάδα, δυο αδέλφια που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους σαράντα χρόνια καλούνται να αντιμετωπίσουν από κοινού μια αρρώστια που εξοντώνει τα κοπάδια τους.

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Κανών και Χρυσός Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη για ένα απελευθερωτικό μάθημα κινηματογραφικής απλότητας και ένα ρεαλιστικό αγροτικό δράμα γεμάτο συγκίνηση και απολαυστικό μαύρο χιούμορ.

Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, ο Γκάμι και ο Κίντι, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα, μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια! Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους, που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα του Κίντι και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, οι αρχές αποφασίζουν να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας ώστε να σταματήσει εκεί η απειλή! Αλλά ο Γκάμι και ο Κίντι δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα, κι ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι χρησιμοποιώντας το τουφέκι του και ο Γ κάμι την ευστροφία του. Καθώς οι αρχές πλησιάζουν τα αδέλφια, εκείνα θα πρέπει να ενωθούν ώστε να σώσουν αυτό το ξεχωριστό είδος προβάτων, που έχουν περάσει σε αυτούς από γενιά σε γενιά, και ως εκ τούτου δεν θα «εξαφανιστούν» και οι ίδιοι.

Πρόκειται για ένα απελευθερωτικό μάθημα κινηματογραφικής απλότητας και ένα ρεαλιστικό αγροτικό δράμα γεμάτο συγκίνηση και απολαυστικό μαύρο χιούμορ.

Ερχεται Γαλλική κωμωδία

Από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου η ΚΛΑ προτείνει τη Γαλλική ταινία με τίτλο «Η οικογένεια Μπελιέ» σε σκηνοθεσία του Ερίκ Λαρτιγκό. Σε μια τετραμελή οικογένεια κωφάλαλων η νεαρή Πολά είναι η μόνη που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει. Κι ενώ προσπαθεί να διεκπεραιώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της στο σχολείο και τις αγροτικές δουλειές στη φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και ο καθηγητής μουσικής της, της προτείνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα την οδηγήσει σε σπουδές στο Παρίσι.

Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γαλλία φέτος, που όμως ξεφεύγει από τα πρότυπα των δεκάδων γαλλικών φαρσοκωμωδιών που κάθε χρονιά σπάνε τα ταμεία στη Γαλλία. Ο Λαρτιγκό πετυχαίνει ένα υπόδειγμα ισορροπίας ανάμεσα σο χιούμορ, την αμεσότητα, την τρυφερότητα, τη δροσιά και τη συγκίνηση με μια πρωτότυπη και  πνευματώδη ιστορία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο