Άνοιξε «μέτωπο» Λαμπάκη – ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Στην αντεπίθεση περνά η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΕ προτρέπει το δήμαρχο να «ασχοληθεί με τα καθήκοντά του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου και να μην νομίζει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτική εθνικού ηγέτη… γιατί μόνο θυμηδία προκαλεί», όπως αναφέρει.

Η επιστολή Λαμπάκη

Για πολλοστή φορά ξένο επενδυτικό σχήμα ήλθε στην Αλεξανδρούπολη συναντώντας θεσμικά εμένα ως Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Αυτή τη φορά οι επενδυτές ήταν Kινέζοι, εκπροσωπώντας τον κινεζικό επενδυτικό όμιλο με την επωνυμία “SinoFortone”. Αντικείμενο της συνάντησης η παραχώρηση για αξιοποίηση και ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην έκταση κυριότητας του Δήμου μας άνω των 500 στρεμμάτων ευρισκόμενη ανάμεσα στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το μεγάλο λιμάνι της Θράκης για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκαν τεράστια ποσά στέκεται ακίνητο επί σειρά ετών χωρίς καμία ανάπτυξή του.

Η σπουδαιότητα του έχει γίνει αντιληπτή από πολλούς ξένους επενδυτές που επιδιώκουν να αναλάβουν την ανάπτυξή του ως και την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην άνω έκταση του δήμου μας, καθόσον είναι το μοναδικό λιμάνι που τα εμπορεύματα από το Γιβραλτάρ και τις αγορές των χωρών της εγγύς Ανατολής μπορούν να περάσουν και να κατευθυνθούν σιδηροδρομικά για το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας και από εκεί στις χώρες της Βαλτικής. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Άρα είναι και τα δύο μαζί (λιμάνι & διαμετακομιστικό κέντρο) Εθνικός Πλούτος που κοιμάται, και η δική σας κυβέρνηση και οι προηγούμενες αντί να ξυπνήσετε τον άνω γίγαντα, τον τροφοδοτείτε συνεχώς με αναισθητικό «αρνούμενοι» να συνάψετε συμφωνίες με μεγάλα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα . Επιπρόσθετα, πλέον του ενός έτους περιμένουμε από την γενική γραμματεία Βιομηχανίας το σχέδιο δράσης για την στρατηγική εφοδιαστικής και τους τρόπους μεταφοράς πλην έως σήμερα ματαίως.

Εάν αποφασίσετε την σύναψη συμφωνίας και την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων τότε θα απολαύσουμε τα κάτωθι οφέλη:

1) Θωρακίζουμε τον Έβρο και τη Θράκη με ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο, αφού οι αλλοδαπές εταιρείες που θα επενδύσουν εκατοντάδες εκατομμύρια θα αποτελέσουν ένα ακόμη ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια «εκτροπής» σε αυτόν το πολύπαθο τόπο.

2) Στο Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου, θα δημιουργηθούν άνω των δύο χιλιάδων θέσεων εργασίας πέραν των επιπρόσθετων ίσου περίπου αριθμού στο λιμάνι, δηλαδή θα λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας όχι μόνο στον Έβρο αλλά σε ολόκληρη την Θράκη.

3) Θα συνδέσουμε ξένες αγορές με την Αλεξανδρούπολη χάριν του Διαμετακομιστικού κέντρου και θα συνδέσουμε τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο, γεγονός που θα ζήλευαν πολλές ξένες ανεπτυγμένες χώρες.

4) Θα ενεργοποιήσουμε μοχλό ανάπτυξης στην πιο πτωχή γωνιά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δε θέλω να πιστεύω ότι η αδράνεια που υφίσταται έχει ως αιτιολογική βάση την ανικανότητα ή την ιδεοληψία ή πολιτικές δεσμεύσεις και πόλωση από υπερδυνάμεις και οντότητες που μάχονται για την επικυριαρχία στο χώρο.

Εάν δεν συμβαίνει τίποτα από τα τρία άνω ανασχαιτικά στοιχεία τότε πρέπει να προσδιορίσετε τις αόρατες δυνάμεις που αναχαιτίζουν την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και το κτύπημα της πτωχοποίησης του δύστυχου λαού μας.

Και εάν τελικά αόριστα αρνείσθε την εγκατάσταση ξένων επενδυτικών σχημάτων για οποιαδήποτε λόγο, σας θυμίζω α) ότι ήδη συμβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά και β) τότε πρέπει να διαθέσετε ως κυβέρνηση τα κεφάλαια για την ανάπτυξη του λιμανιού και την ίδρυση του Διαμετακομιστικού Κέντρου. Επειδή όμως υποθέτω ότι δεν υπάρχουν γι’ αυτό.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αγωνισθείτε επιτέλους για τον Έβρο και την Θράκη παίρνοντας αποφάσεις τουλάχιστον διαχείρισης προκειμένου όπως προείπα επιτέλους να αρχίσει η οικονομική ανασυγκρότηση του ευαίσθητου αυτού τόπου. Και μη ξεχνάτε ότι έχουμε πολλούς εχθρούς αλλά με μεγαλύτερους, εξ αυτών τον εαυτό μας και τον χρόνο».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την πρόσφατη άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και τις συνομιλίες που είχαν με τον Δήμο και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης εκπρόσωποι του Κινέζικου επενδυτικού Ομίλου SINOFORTONE, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απηύθυνε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να κατηγορήσει την Κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά για «τροφοδοσία με αναισθητικό αρνούμενοι να συνάψουν συμφωνίες με μεγάλα επενδυτικά σχήματα που αφορούν τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης και το Διαμετακομιστικό Κέντρο», για «αδράνεια που υφίσταται από την Κυβέρνηση στον τομέα αυτό», για να καταλήξει στο αμίμητο «κύριε Πρωθυπουργέ, αγωνισθείτε επιτέλους για τον Εβρο και τη Θράκη για να αρχίσει η οικονομική ανασυγκρότηση του ευαίσθητου αυτού τόπου…»

Αν ο κ. Δήμαρχος δεν είχε την πρόθεση να παίξει το ρόλο του τοπικού κομματάρχη της Ν.Δ. και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα και τις δυνατότητες ανάπτυξης του νομού μας, θα είχε τη δυνατότητα να ομολογήσει τα προφανή:

● Εργοστάσιο Ζάχαρης (η φετινή περίοδος λειτουργίας της ξεκίνησε προχθές)

● Οφέλη στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και σε άλλους Δήμος Εβρου από πρόγραμμα Τ.Π.Δ (αναχρηματοδότηση των δανείων των ΟΤΑ με μειωμένο επιτόκιο μεσοσταθμικά και επιμήκυνση της υφιστάμενης διάρκειας)

● Πλημμύρες στον Εβρο (συμφωνία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό)

● Δύο λιμάνια και ηλεκτροκίνηση σιδηρόδρομου Αλεξανδρούπολης και Μπουργκάς (κοινή διακρατική πρόταση στο πακέτο Γιούνκερ)

● Στήριξη γεωθερμικών προγραμμάτων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, για τα οποία έχει προφανώς άγνοια, ας ρωτήσει γι αυτά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο

● Εβρος και Θράκη ενεργειακός κόμβος – κυβερνητική επιλογή

● Συμβολή στην ανατροπή σχεδιασμού ΤΑΠ και επιλογή του λιμένα Αλεξ/πολης σαν σημείο μεταφοράς και αποθήκευσης των σωλήνων κατασκευής του αγωγού

● Ιδιαίτερα για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης δεδομένης και της μοναδικής γεωστρατηγικής του θέσης αυτές τις ημέρες σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο αξιολογούνται όλες οι προοπτικές και προτάσεις συνεργασίας που υπάρχουν για να παίξει το ρόλο του στην ανάπτυξη του Έβρου και της χώρας συνολικά σε αντίθεση με την πλήρη τελμάτωση που βρισκόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες του Εβρου δεν έχουν απώλεια μνήμης – όπως αυτός – δεν ξεχνούν τους υπεύθυνους των πολιτικών της λιτότητας και της υπανάπτυξης της περιοχής, βλέπουν το έργο που γίνεται στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης και σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς…

Καλό είναι ο Δήμαρχος να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου και να μην νομίζει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτική εθνικού ηγέτη… γιατί μόνο θυμηδία προκαλεί …

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του