Εγκρίθηκε η ανέγερση σχολείων στο ΚΕΓΕ

Στην έγκριση των αναθεωρημένων κτηριολογικών προγραμμάτων για την ανέγερση δύο νέων σχολείων στην περιοχή του ΚΕΓΕ στην ανατολική Αλεξανδρούπολη προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Στις νέες σχολικές μονάδες θα γίνει η μετεγκατάσταση και λειτουργία του 4ου γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ, δυναμικότητας 360 μαθητών έκαστο.

Οι αποφάσεις που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας, με ημερομηνία 8/7/2016, προέκυψαν λόγω της ανάγκης επικαιροποίησης και αναθεώρησης των κτηριολογικών προγραμμάτων, που είχαν αρχικά εγκριθεί το 2011, προκειμένου να ακολουθήσει η υποβολή πρότασης από το υπουργείο για την χρηματοδότηση των έργων.

Το οικόπεδο έκτασης 12.068,40τ.μ. στο Ο.Τ. 473Α της περιοχής Κ.Ε.Γ.Ε. (Κέντρο Επαγγελματικής Γεωργικής Εκπαίδευσης) έχει παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης κατά πλήρες δικαίωμα χρήσης για την ανέγερση σχολικών κτηρίων από την (πρώην) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η ανάγκη για δημιουργία νέων σχολείων στην ανατολική Αλεξανδρούπολη προκύπτει από το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση σχολικών μονάδων στο κέντρο της πόλης, σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια και τα λύκεια. Συγκεκριμένα για τα λύκεια, ενώ υπάρχει απόφαση ίδρυσης 5ου ΓΕΛ, λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών, δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία. Με τη δημιουργία νέου σχολείου στο ΚΕΓΕ, προβλέπεται να μεταφερθεί εκεί το 2ο ΓΕΛ με τους 360 μαθητές του και το μικρότερης δυναμικότητας 5ο ΓΕΛ να λειτουργήσει στο κτίριο που λειτουργεί σήμερα μέρος του 2ου ΓΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, η ανέγερση νέου διδακτηρίου και ο επικείμενος ανακαθορισμός των σχολικών περιφερειών των Γυμνασίων θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση της κατανομής των μαθητών στα διοικητικά όρια του δήμου.

Περαιτέρω, η εκκένωση χώρων από τα υφιστάμενα διδακτήρια θα εξυπηρετήσει τις στεγαστικές ανάγκες των συστεγαζόμενων σχολείων, καθώς και δομών υποστηρικτικών της εκπαιδευτικής λειτουργίας (ΕΚΦΕ Έβρου, ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης, ΣΔΕ Αλεξανδρούπολης).

Της Κικής Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr