Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησαν σήμερα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα όσα είπε περί νεκρών στο Αιγαίο.

Ως προσπάθεια πίεσης, προκειμένου η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της και να μπορέσει στη συνέχεια η Τουρκία να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα, χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Aσύλου τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «τα ελληνικά πλοία ‘θάβουν’ αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» ανέφεραν οι εν λόγω πηγές.

Τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνεχίζοντας το προκλητικό του κρεσέντο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε χθες για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο: «Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία ‘θάβουν’ αυτούς τους αθώους στο Αιγαίο. Ακούγεται ο κόσμος; Όχι. Εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις των μουσουλμάνων μας», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ό,τι κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του