«Υπάρχει κόσμος στην Αλεξανδρούπολη με ευαισθησία στην 7η τέχνη»

Συνέντευξη με την Δήμητρα Μαργαριτίδου, Καλλιτεχνική διευθύντρια του AXD Short Film Festival
Το Φεστιβάλ έχει γενέθλια και διοργανώνει βραδιά ταινιών μικρού μήκους το Σάββατο 2 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 20:30 ραντεβού στον Θερινό Κινηματογράφο Φλοίσβο!

 

Του Γιώργου Πανταζίδη               

Τι κι αν φθινοπώριασε; Εμείς όσο ακόμα μπορούμε ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ κι ανταμώνουμε ξανά στον Θερινό Κινηματογράφο Φλοίσβο το Σάββατο 2 Οκτωβρίου για μια ξεχωριστή προβολή.

Το AXD Short Film Festival γιορτάζει και διοργανώνει βραδιά ταινιών μικρού μήκους με ώρα έναρξης στις 20:30.

«Ελάτε να θαυμάσουμε μοναδικές μικρού μήκους ταινίες απ’ όλο τον κόσμο με τη συνοδεία ενός απολαυστικού ποτού. Φόρεστε τις ζακέτες σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε κόσμους συναρπαστικούς! Γέλιο, μυστήριο, ρομάντζο και σασπένς κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό….» είναι το μήνυμα των διοργανωτών που μας απευθύνουν σχετικό κάλεσμα.

Η ΓΝΩΜΗ συνομίλησε με την Δήμητρα Μαργαριτίδου, Καλλιτεχνική διευθύντρια του AXD Short Film Festival για αυτήν την Φθινοπωρινή κινηματογραφική έκπληξη, μας έκανε έναν μικρό απολογισμό του 2ου φεστιβάλ που προηγήθηκε το καλοκαίρι, ενώ μας αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδια της φιλόδοξης ομάδας νέων της περιοχής μας που αγαπούν τον κινηματογράφο

 

 – Ο θεσμός του ΑXD Short Film Festival μας επιφυλάσσει μια έκπληξη για το Σάββατο στο Θερινό Κινηματογράφο Φλοίσβο. Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμά σας τι να αναμένουν;

 Γέλιο, μυστήριο, ρομάντζο και σασπένς κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό πλάι στο κύμα σε μια προβολή με μοναδικές ταινίες μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο! Παρά τα σημεία των καιρών να μείνουμε μακριά ο ένας απ΄τον άλλο, ανταμώνουμε ξανά για να ζήσουμε νέες πραγματικότητες με όχημα τον κινηματογράφο.

– Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν … συνηθίζεται ανοιχτή προβολή στην Φθινοπωρινή μας πόλη;

 Σαν πέρσι τέτοια μέρα τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε το πρώτο AXD Short Film Festival. Έχουμε γενέθλια λοιπόν και θα θέλαμε να γιορτάσουμε παρέα με τον κόσμο. Οι προβολές θα γίνουν στον γνώριμο <<Φλοίσβο>>, αφενός συμβολικά γιατί είναι ο χώρος της διεξαγωγής του ετήσιου φεστιβάλ και αφετέρου επειδή προτιμάμε κάποιον εξωτερικό χώρο για να μην αποκλειστεί σε κανέναν η πρόσβαση στον κινηματογράφο λόγω των τωρινών μέτρων.

– Η δεύτερη διοργάνωση το φετινό καλοκαίρι άφησε χαμόγελα και υποσχέσεις. Τα σχέδια για το 3ο Φεστιβάλ έχουν ξεκινήσει; 

Ναι, βέβαια. Ήδη λίγο μετά το τέλος του δεύτερου φεστιβάλ έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το τρίτο. Συλλέγουμε τις νέες ταινίες και σχεδιάζουμε σιγά σιγά τις δράσεις και την καλλιτεχνική κατεύθυνση του επόμενου φεστιβάλ. Είμαστε μια ομάδα νέων απ’ την πόλη που αγαπάμε τον κινηματογράφο κι αυτό που κάνουμε, οπότε η ενασχόληση με το φεστιβάλ είναι μια συνεχής διαδικασία που γεμίζει κι εμάς τους ίδιους.

 

– Αυτό που ξεχώρισε στην προσπάθειά σας είναι το γεγονός ότι πέρα από το καθαρά κινηματογραφικό κομμάτι, πραγματοποιήθηκαν και εξαιρετικές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις. Αλήθεια, ήταν η ανταπόκριση του κόσμου αυτή που περιμένατε; Σας δικαίωσε το αποτέλεσμα;

 Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Οι προβολές μας ήταν γεμάτες με κόσμο κι αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε.  Επιπλέον, προσπαθήσαμε να εντάξουμε διάφορες παράλληλες δράσεις με στόχο να αποτελέσει το φεστιβάλ έναυσμα σε νέα άτομα να ασχοληθούν με τον κινηματογράφο και να γνωρίσουν τα παρασκήνια του να φτιάχνεις μία ταινία. Έστω κι ένας να μπόρεσε να εμπνευστεί εμείς είμαστε χαρούμενοι!

 – Τι εκλάβατε από τον κόσμο που βρέθηκε στις δράσεις του ΑXD Short Film Festival και ποιο το δικό σας μήνυμα σε όσους σας στήριξαν; 

Καταλάβαμε πως υπάρχει κόσμος στην Αλεξανδρούπολη με ευαισθησία στην έβδομη τέχνη και τις τέχνες γενικότερα, γνωρίσαμε μέσω του φεστιβάλ εξαιρετικούς ανθρώπους που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και τους ευχαριστούμε θερμά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο