Ασφυκτικό θάνατο για τον 16χρονο που έχασε τη ζωή του στην Ξάνθη δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη σορό του. Υπήρχε έλλειψη οξυγόνου.
Μιλώντας στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο οποίος εξέτασε τη σορό του 16χρονου που πέθανε στην Ξάνθη ανέφερε ότι πρόκειται για κανονική δηλητηρίαση και ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις από έλλειψη οξυγόνου.
«Κάναμε νεκροψία νεκροτομή, ελήφθη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση ώστε να δούμε αν έγινε διαρροή προπανίου ή μονοξειδίου. Τα εσωτερικά όργανα της σορού είναι ανοιχτού χρώματος. Φαίνεται ότι πρόκειται για κανονική δηλητηρίαση. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή από έλλειψη οξυγόνου. Ο θάνατος επήλθε μεταξύ 05:00 με 06:00 το πρωί της Παρασκευής. Είναι πολύ κρίμα. Ήταν ένα πανέμορφο παιδί, ένα παλικάρι».
Με εισαγγελική εντολή θα γίνει τεχνική πραγματογνωμοσύνη στην εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου.
Με εισαγγελική παρέμβαση ορίστηκαν πραγματογνώμονες για να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας στο Μαγικό της Ξάνθης. Οι ενδείξεις παραπέμπουν σε διαρροή υγραερίου μέσω σωληνώσεων. Πρόσφατα, στο εξωτερικό του σπιτιού, είχε εγκατασταθεί δεξαμενή υγραερίου. Ερωτήματα προκύπτουν για το αν θα έπρεπε να λειτουργεί η εγκατάσταση παροχής υγραερίου για θέρμανση, αν δεν έπρεπε να λειτουργήσει ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η τεχνική εγκατάσταση, αν υπήρχε ασφάλεια κ.α.
Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης, με τον εισαγγελέα να ζητά να οριστεί άμεσα -ακόμα και σήμερα- πραγματογνώμονας προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα από τα ενδεχόμενα που θα εξετάσουν οι αρμόδιοι που αναλαμβάνουν την προανάκριση για το περαστικό στην Ξάνθη είναι η πιθανή διαρροή στις σωληνώσεις θέρμανσης δεξαμενής υγραερίου.
Σημειώνεται πως, στο σύστημα υγραερίου γίνονταν εργασίες τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα και γι’ αυτό σημειώθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο υπόγειο του σπιτιού όπου κοιμόντουσαν τα παιδιά, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις. Έτσι εξηγείται γιατί όσοι βρίσκονταν στον επάνω όροφο δεν έπαθαν κάτι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο υπόγειο φέρεται να είχε συγκεντρωθεί περίπου μισό κυβικό υγραέριο.
xanthinea – news247.gr