«
Βόμβα» για στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρέμβαση της Interpol

Υπό άκρα μυστικότητα η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε σε εφόδους σε γραφεία, σπίτια και άλλους χώρους, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομους στοιχηματισμούς με «άρωμα» εμπλοκής ακόμα και στελεχών διοικήσεων ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αφορούν σε παιχνίδια της Super League 2 και έγιναν μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι εμπλεκόμενοι είναι κυρίως άτομα που σχετίζονται με ομάδες της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής κατηγορίας.

Οι ίδιες πηγές του iΕidiseis σημειώνουν ότι η ελεγχόμενη περίοδος για παράνομους στοιχηματισμούς περιλαμβάνει και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε φέτος, γεγονός που δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας ενδεχομένως να ελεγχθούν στο εξωτερικό για «στημένα» παιχνίδια ποδοσφαιρικές ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Ως προς το χρονικό, την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν σημαντικά περισσότερες από 20 παράλληλες έρευνες. Πιο αναλυτικά, μπήκαν σε γραφεία, σπίτια και άλλους χώρους, κάνοντας φύλλο και φτερό όλα τα δωμάτια και κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ατζέντες.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που μπήκαν στο μικροσκόπιο ξεχωρίζουν αυτά που αφορούν σε τρία στελέχη ΠΑΕ. Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα διατάχθηκαν και κατ’ οίκον έρευνες.

Η προκαταρκτική διατάχθηκε κατόπιν πληροφοριών που έφτασαν στα χέρια των ελληνικών Αρχών από ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας, που έκαναν λόγο για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου σε ελληνικό έδαφος. Οι πληροφορίες μάλιστα «έδειχναν» συγκεκριμένες ομάδες και παιχνίδια της Super League 2.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή θα μεταφερθούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

«Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Ο όγκος των στοιχείων που είναι προς επεξεργασίας και τεκμηρίωση είναι μεγάλος. Σε πρώτη φάση έγινε η συλλογή των στοιχείων, χωρίς να γίνουν συλλήψεις. Εάν δέσουν κατηγορίες σε βάρος προσώπων, σε δεύτερο χρόνο, τότε μπορεί να έχουμε διώξεις», σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Interpol στη χώρα μας, για τον παράνομο στοιχηματισμό. Παράγοντες της Super League 2  βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς και τρίτος πρόεδρος ΠΑΕ προσήχθη στην ασφάλεια, έπειτα από κατ’ οίκον έρευνα. Σύμφωνα με τη «Live Sport», κατασχέθηκε το κινητό του, για να συγκεντρωθούν κι άλλα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση της Εισαγγελίας Αθηνών και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την  Interpol, έχει ερευνήσει 47 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ποδοσφαιριστές και παράγοντες ΠΑΕ και ερασιτεχνικών ομάδων.  Συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμα, παρά μόνο προσαγωγές.

Η αγωνία σε μια ΠΑΕ της Super League 2 είναι μεγάλη, καθώς μπορεί να μην καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, λόγω εμπλοκής του παράγοντά της στην υπόθεση.

ieidiseis.gr, sdna.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του