Βίντεο – αποκάλυψη με Τούρκο πράκτορα στον φράχτη του Έβρου

Δίχτυ ασφαλείας κατά µήκος του ποταµού Έβρου απλώνουν ΕΥΠ, Αντιτροµοκρατική και έµπειροι συνοριοφύλακες, οι οποίοι «χαρτογραφούν» την «αθέατη» δράση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της τουρκικής µυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) στο µέτωπο της διακίνησης προσφύγων και µεταναστών. Τα τελευταία 24ωρα οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλέξει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο φανερώνει ότι οι άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, της περίφηµης Τζαντάρµα (Jandarma), βρίσκονται στην «πρώτη γραµµή» στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου συντονίζουν τη διακίνηση ανθρώπων προς το ελληνικό έδαφος.

Συνήθως φορούν σκούφους ή κασκόλ για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έχουν κάτω από τα ρούχα τους πιστόλι και υποδεικνύουν τα περάσµατα σε πρόσφυγες και µετανάστες. Πρόκειται για άνδρες που γνωρίζουν τα εδάφη, ξέρουν τα σηµεία όπου η στάθµη του ποταµού είναι χαµηλή και δίνουν ανάλογες εντολές. Σε κοντινή απόσταση από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες βρίσκονται οχήµατα µε συµβατικές πινακίδες, συνήθως βανάκια, κάποια εκ των οποίων ανήκουν, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των Ελλήνων αξιωµατούχων, στη ΜΙΤ.

Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», σε µία περίπτωση άνδρας της Τζαντάρµα, ο οποίος ήταν µεταµφιεσµένος σε µετανάστη, έγινε αντιληπτός από περίπολο της Ελληνικής Αστυνοµίας, ακριβώς πάνω στον φράχτη, περιτριγυρισµένος από µετανάστες που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα. Αφού φρόντισε να ανοίξει τρύπα, άρχισε να συντονίζει τη διακίνηση. Αστυνοµικοί τον αντιλήφθηκαν από τη µεταµφίεση. Τον προσέγγισαν, είδαν το όπλο που είχε πάνω του και ύστερα από ολιγόλεπτη ένταση ο «µετανάστης» τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα ενηµέρωσε µε το κινητό του τηλέφωνο για την «απρόσµενη» εξέλιξη. Η Αστυνοµία σε συνεργασία µε τον Στρατό έχει οργανώσει τρεις ζώνες ελέγχου στον Έβρο, προκειµένου εάν κάποιος καταφέρει να περάσει από την πρώτη γραµµή, να εντοπιστεί στη συνέχεια. Συναγερµός έχει σηµάνει υπό τον φόβο οργανωµένης «προώθησης» σε ελληνικό έδαφος ποινικών, που κρατούνταν µέχρι πρότινος σε τουρκικά κέντρα κράτησης για παραβατικούς µετανάστες, αλλά και τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τις εµπόλεµες ζώνες.

Στις τρεις ζώνες ελέγχου δίνεται έµφαση στον εντοπισµό τυχόν «µεταµφιεσµένων» µεταναστών, οι οποίοι θα µπορούσαν να είναι σε επαφή µε την άλλη πλευρά των συνόρων. Στον Εβρο βρίσκεται σε επιφυλακή, µε τρόπο «αθόρυβο», και η ΕΚΑΜ, σε περίπτωση που σηµειωθεί οποιοδήποτε ένοπλο περιστατικό. Η αυξηµένη παρουσία ανδρών της Τζαντάρµα στα χερσαία σύνορα έχει προκαλέσει ανησυχία στις ελληνικές Αρχές για το σενάριο της προβοκάτσιας.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ

Καθοριστικός σταθμός στην επιχείρηση διεθνοποίησης των καθοδηγούμενων από την Τουρκία μεταναστευτικών ροών, που απειλούν να παραβιάσουν μαζικά τα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας αποτελεί η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκέλα Μέρκελ στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ «Vision and Investment Opportunities».

Μετά την άκρως επιτυχημένη κοινή παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των τριών θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Ντέιβιντ Σασόλι στην Ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο την προηγούμενη Τρίτη, η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης περνά στην επόμενη φάση, καθώς η Γερμανία είναι μία από τις Ευρωπαικές χώρες, που σε μεγάλο βαθμό κρατά τα κλειδιά του Προσφυγικού ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για την κυοφορουμένη εδώ και μήνες πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αλλαγή πλεύσης στην ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, αλλά και για τη νέα αποστολή, που εκ των πραγμάτων καλείται να φέρει εις πέρας η FRONTEX. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αθήνα αναμένεται να επιμείνει, ώστε όλοι όσοι παρανόμως εισήλθαν στην χώρα από την 1η Μαρτίου και εντεύθεν να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία, Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, έως ότου αυτή αναμορφωθεί, ενώ θα υπογραμμίσει πως οποιαδήποτε εκταμίευση χρηματικών ποσών προς την Τουρκία θα πρέπει να γίνεται αφότου η Άγκυρα εκπληρώνει τους συμπεφωνημένους όρους και όχι πριν.

 

Ενισχύσεις από Κύπρο

Υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν η αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σήμερα το πρωί.

Σε παρέμβασή του στο Πρωτοσέλιδο ο Κυριάκος Κούσιος και κληθείς να σχολιάσει την αποστολή επίλεκτης ομάδας της ΜΜΑΔ για να συνδράμει τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης στον Έβρο, είπε ότι «Η Κύπρος δέχεται κι αυτή επίθεση με τις ροές των μεταναστών. Απαιτούμε από ΕΕ για συμμετοχή και αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια αν δεν προσφέρουμε. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όπως θέλουμε και εμείς. Νιώθουμε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην προστασία των συνόρων της Ευρώπης», ανέφερε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο