Τσιόδρας: 9 πλέον τα θύματα, 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 31 και συνολικά στη χώρα έχουμε 495.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο 3 άνθρωποι, ενώ μέχρι την απογευματινή ενημέρωση γνωρίζαμε μόνο 2. Οι δυο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της επιδημίας 9 άτομα.

Από τα κρούσματα, 84 έχουν απροσδιοριστη πηγή μετάδοσης. Συνολικά 90 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 20 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η μέση ηλικία των τελευταίων είναι πάνω από 72. Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Κλείνουν το Σάββατο οι λαϊκές αγορές

Το έκτακτο κλείσιμο των λαϊκών αγορών το Σάββατο και ειδικά μέτρα λειτουργίας από Δευτέρα για τον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού ανακοίνωσε, στην ενημέρωσή του ο Ν. Χαρδαλιάς. Επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύεται ο απόπλους σκαφών αναψυχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως από τη Δευτέρα, οι λαϊκές θα λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση πέντε μέτρων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο