Το νέο «θαύμα» ονομάζεται Yağız: 10 ημερών μωράκι απεγκλωβίζεται ζωντανό 90 ώρες μετά τον σεισμό

Αγωνία για το ζευγάρι Ελλήνων που βρίσκεται στα χαλάσματα – Διακόπηκε η επικοινωνία μαζί τους

Πριν καλά – καλά δει το φως του ήλιου, η μόλις 10 ημερών Yağız Ulaş ανέβηκε έναν Γολγοθά 90 ωρών και βγήκε νικήτρια. Πρόκειται για ένα «θαύμα» που συνέβη στην επαρχία Adiyaman της Τουρκίας από την αποστολή έρευνας και διάσωσης της Κωνσταντινούπολης. Την ώρα που το συνεργείο έψαχνε απεγνωσμένα για ένα ίχνος ζωής και ενώ ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος, η φωνή της 45χρονης Canan Geçeci ακούστηκε μέσα από τα χαλάσματα στην πόλη Gölbaşı.
Οι διασώστες πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ίδια και στην μόλις 10 ημερών κόρη της. Και οι δύο απεγκλωβίστηκαν ζωντανές και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δείτε το tweet που ανέβασε ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου:

 

Δυστυχώς, δεν είχαν όλη την τύχη της μικρής Yağız, με τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία να ξεπερνούν πια τις 21.000 και οι τραυματίες να αγγίζουν τις 80.000. Την ίδια ώρα οι ελπίδες για την εύρεση ζωντανών 5 ημέρες μετά τον σεισμό είναι οριακές. Η προσπάθεια, ωστόσο, των συνεργείων διάσωσης συνεχίζεται.

Τουρκία: Αγωνία για το ζευγάρι Ελλήνων που βρίσκεται στα χαλάσματα 

Αγωνία για την τύχη ενός Έλληνα μαζί με τη Σύρια σύζυγό του, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην Αντιόχεια που κατέρρευσε από τον διπλό ισχυρό σεισμό της Δευτέρας (6/2). Το ζευγάρι βρίσκεται εγκλωβισμένο στα ερείπια από την πρώτη μέρα που έγινε ο σεισμός στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με την μαρτυρία του γαμπρού, μέχρι πριν λίγες ώρες υπήρχε επικοινωνία μαζί τους η οποία δυστυχώς έχει πλέον διακοπεί.
Γίνεται έκκληση προς το ελληνικό κλιμάκιο που επιχειρεί στην περιοχή από την πρώτη μέρα του φονικού σεισμού να προστρέξει στην Αντιόχεια για βοήθεια. Ο συγγενής του ζευγαριού, σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποδείξει ακριβώς το σημείο των παγιδευμένων. Όπως έχει αναφέρει ο γαμπρός του, έχουν επικοινωνήσει και με το ελληνικό προξενείο για να ζητήσουν βοήθεια. Κατά τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα, φέρουν δηλαδή και ελληνικά διαβατήρια. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζευγάρι Σύρων με ελληνικά διαβατήρια.
ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο