Την Τρίτη οι γιατροί φωνάζουν για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Πανελλαδική ημέρα δράσης, κινητοποίηση και στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται στις 7 Απριλίου, φορείς και συλλογικότητες του χώρου της δημόσιας υγείας και της εργασίας γενικότερα, καλούν αύριο Τρίτη σε κινητοποιήσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων και κοινοποίηση των σοβαρότατων προβλημάτων και κρίσιμων αιτημάτων τους, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου.

Όπως αναφέρουν:

  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στήριξη από σωματεία εργαζομένων

Σε κοινό τους κάλεσμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης, καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην πύλη του ΠΓΝΑ, την Τρίτη 7/4 στις 10.30 το πρωί.

«Η πολιτική δεκαετιών, από όποια κυβέρνηση κι αν υλοποιήθηκε, ακολουθώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ και αντιμετωπίζοντας την υγεία των εργαζομένων ως εμπόρευμα, σήμερα περισσότερο από πριν, εν μέσω πανδημίας, αποδεικνύεται πόσο επιζήμια και καταστροφική είναι για την ίδια τη ζωή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τα τεράστια κενά και τις τραγικές ελλείψεις πίσω από την ατομική ευθύνη. Δε λέει κουβέντα όμως για τις ευθύνες του κράτους και της εργοδοσίας, που χιλιάδες εργαζόμενοι συγχρωτίζονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στα εργοτάξια και τα γιαπιά, στα ξενοδοχεία, στα σούπερ μάρκετ, στα εργοστάσια και αλλού, που σε πολλά από αυτά δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων.

Υποκριτικά μας καλούν να βγούμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και υγειονομικούς που πραγματικά δίνουν μάχη. Ας μας πουν όμως: ποιος πετσόκοψε μισθούς, ποιος έκοψε προσωπικό, ποιος έκλεισε Κέντρα Υγείας; Τι έχουν να πουν για τους 30.000 υγειονομικούς που χρειάζονται πανελλαδικά, την ώρα που βγαίνει ο Υπουργός υγείας και ζητά εθελοντές; Και γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τους ιδιώτες, ενώ παίρνει εν μια νυκτί απόφαση για επίταξη των απεργών, παίρνει μέτρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης;

Κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, δυναμώνουμε τη φωνή μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους γιατρούς και εργαζόμενους στις δομές υγείας και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Την Τρίτη 7 Απρίλη, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξής του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Κάλεσμα και από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Να παρέμβουν οι εργαζόμενοι και να απαιτήσουν την πλήρη προστασία τους έναντι του κορωνοϊού, καθώς και την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών, καλεί τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο αντιπρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, Κώστας Ναζλής, με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο κ. Ναζλής ζητά «να καταγγελθούν δημόσια οι απαράδεκτες ελλείψεις και τα ημίμετρα του υπουργείου Υγείας» και επισημαίνει ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι τα υλικά, το προσωπικό και τα μέτρα ασφαλείας, και όχι τα χειροκροτήματα». Καλεί, δε, τους συναδέλφους του σε μια συμβολική συγκέντρωση μπροστά στο νοσοκομείο, «έστω και για 2 λεπτά», όπως λέει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, «προκειμένου να σταλεί μήνυμα διεκδίκησης και αισιοδοξίας», ενώ ζητά και από τους πολίτες «να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Τονίζει, τέλος, στους εργαζόμενους του νοσοκομείου «να έχουν το νου τους και στη μετά τον κορωνοϊό εποχή», υπογραμμίζοντας πως «η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν αφορούν τις πολιτικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση».

 

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου.
• Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
• Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο