Την ετοιμότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επιθεώρησε ο Υπουργός Υγείας

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ενώ μίλησε για τις «δύο κρίσεις που περνά ο Έβρος»

Της Κικής Ηπειρώτου

Την ετοιμότητα και τις υποδομές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, επιθεώρησε το πρωί της Τρίτης 17/3 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια, αναχώρησε για τις Καστανιές.

Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον  διοικητή της 4ης Υγεινομικής Περιφέρειας Μακεδονίας –  Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή του ΠΓΝΑ Βαγγέλη Ρούφο, ξεναγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς και στο isobox, που τοποθετήθηκε έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και το οποίο  λειτουργεί ως σημείο αναμονής ύποπτων κρουσμάτων, προκειμένου οι πιθανότατα ασθενείς πολίτες να μην εισέρχονται αμέσως στους χώρους του Νοσοκομείου.

Στις δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν μετά το τέλος της επίσκεψής του, έξω από την πύλη του ΠΓΝΑ, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν να διαπιστώσει από κοντά «το σχέδιο που ζητάμε να εφαρμοστεί μαζί με τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και κυρίως των πολιτών, στην εφαρμογή του, στην πράξη».

 

«Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες»

Εξέφρασε την ικανοποίησή του, ευχαριστώντας τόσο τον διοικητή του νοσοκομείου Βαγγέλη Ρούφο και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, όσο και τους γιατρούς, νοσηλευτές και το σύνολο του προσωπικού για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν.

«Είδα ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες κι έτσι πρέπει να είναι. Είμαι και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι…  Θέλω να εξηγήσω σε όλο τον κόσμο ότι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες. Πρέπει να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

«Δύο κρίσεις μαζί»

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις δύο ταυτόχρονες κρίσεις που βιώνει η περιοχή, τόσο λόγω του κορωνοϊού, αν και επισήμως δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα, όσο και λόγω της κατάστασης στα σύνορα.

«Ο νομός και αυτή η περιοχή έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία για εμάς και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο βρίσκομαι σήμερα εδώ. Καταλαβαίνουμε ότι αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί και θέλω να πω ότι όλη η Ελλάδα  το αναγνωρίζει αυτό και όλη η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια σας εδώ πέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε θερμά τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους, αποχαιρέτησε τον Διοικητή του νοσοκομείου με την κλασική, πλέον, «αγκωνιά», αντί χειραψίας, και αναχώρησε με τη συνοδεία του για τον βόρειο Έβρο.

https://www.facebook.com/gnomionline/videos/197971291467093/

 

Θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο ΠΓΝΑ

 

 

 

 

Εντωμεταξύ, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει από την πύλη του Νοσοκομείου, εάν δεν σταματήσει πρώτα για θερμομέτρηση. Υπάλληλοι σταματούν τα αυτοκίνητα και ο οδηγός και οι τυχόν συνεπιβάτες των αυτοκινήτων υποβάλλονται σε εξ αποστάσεως θερμομέτρηση με ειδικά θερμόμετρα. Οι δε συνοδοί των ασθενών, προκειμένου να μπουν το κτίριο, λαμβάνουν στην είσοδο το απαραίτητο καρτελάκι  με την ένδειξη «συνοδός».

 

 

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο