Τιμητικό τηλεφώνημα της Κ. Σακελλαροπούλου στη Φανή Μπαχαρίδου για “ευχαριστώ στις Ελληνίδες του βορείου Έβρου”

Μια πραγματικά ξεχωριστή έκπληξη έκρυβε η σημερινή ημέρα για την Φανή Μπαχαρίδου.  Πρωί του Σαββάτου , δέχθηκε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα  από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ειδοποιώντας την ότι η Πρόεδρος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της εντός της ημέρας…

Και έτσι έγινε… Το μεσημέρι, λίγο μετά τις 2.30μμ η δραστήρια και με έντονη κοινωνική προσφορά Εβρίτισσα από την Νέα Βύσσα συνομίλησε με την Θρακιώτισσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην δεκάλεπτης διάρκειας συνομιλία η συζήτηση ήταν εγκάρδια, η ΠτΔ εξέφρασε προς το πρόσωπο όλων των γυναικών του Έβρου και ιδιαιτέρως του βορείου τμήματος, μέσω της κας Μπαχαρίδου θερμότατες ευχαριστίες για την προσφορά τους, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία και θέληση να επισκεφτεί τον τόπο μας.

Η Φ. Μπαχαρίδου και γυναίκες της Βύσσας στο πλευρό των αστυνομικών δυνάμεων

Η Φανή Μπαχαρίδου, μέσω ανάρτησης στο λογαριασμό της στο facebook μας αποκαλύπτει πτυχές του διαλόγου τους
«TIMHTIKO ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
3 Aπριλίου 2020
10:30 π.μ – κ.Μπαχαρίδου, σας καλούμε από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Πρόεδρος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας εντός της ημέρας…
Συναισθήματα συγκίνησης, έκπληξης, περηφάνειας…
14:34 μ.μ Τηλεφώνημα από την Πρόεδρο, κ.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Kαι στην τηλεφωνική γραμμή μια ηγέτιδα αυθεντική, άμεση, ανθρώπινη, με λόγο δυνατό που αγγίζει την ψυχή…Ελληνίδα, Θρακιώτισσα..
ΠτΔ: «Σας συγχαίρω για τις δράσεις σας και σας παρακαλώ να μεταφέρετε σε ΌΛΑ τα σωματεία που συμπράττουν στην προσπάθεια κατασκευής προστατευτικού υλικού για τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής σας και τα σώματα ασφαλείας τις θερμές μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!»
Δεν χωράει σε λέξεις μια συζήτηση ειλικρινής και καρδιακή 10 λεπτών….
Ούτε περιγράφεται η Δύναμη που μας δίνει η συμβολική αλλά τόσο ουσιαστική για εμάς κίνηση της Προέδρου, εν μέσω πανδημίας και μετά την σοβαρή κρίση στα σύνορα μας…
Θα σας μεταφέρω μόνο κάποια σημεία της συζήτησης:
– H Πρόεδρος παρακολουθεί πολύ στενά όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ με αληθινή ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ την προσφορά των κατοίκων του ακριτικού Έβρου. Γνώριζε λεπτομέρειες για τις προσπάθειες μας να στηρίξουμε – με όσα μέσα διαθέτουμε- στρατό, νοσοκομείo, σώματα ασφαλείας, για την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για την κατασκευή μασκών..ακόμη και πως χρησιμοποιούμε τους χασέδες από τα προικιά μας για να κατασκευαστούν οι υφασμάτινες μάσκες! Ζήτησε με ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για την ποσότητα και το είδος των υλικών που προσφέρουμε, τους φορείς που τα παρέλαβαν. Υπογράμμισε πως στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε τέτοιες κινήσεις, όσο μικρές και συμβολικές κι αν φαίνονται αρχικά, έχουν ουσιαστικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία για την ΣΥΝΟΧΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, για την ομοψυχία και την ελπίδα για ανάκαμψη.
– Ευχαρίστησα την Πρόεδρο συγκινημένη και με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί. Την ευχαρίστησα για αυτό το ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ηγεσίας στην κορυφαία πολιτειακή θέση της πατρίδας μας – υψηλότατου συμβολισμού – που καταφέρνει ωστόσο να υπηρετεί με τόση ΟΥΣΙΑ και βάθος στην σχέση της με τους πολίτες της χώρας, από την πρώτη στιγμή της θητείας της. Με ένα βάθος ψυχής που ένιωθα στην ζεστασιά της φωνής της όση ώρα μου μιλούσε. Τόνισα πως όλες οι υπηρεσίες έχουν επαρκή κρατική κάλυψη, πως πρόθεση μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε κανέναν αλλά να δείξουμε ξεκάθαρα με ένα δυνατό μήνυμα στους ανθρώπους μας σε όλα αυτά τα καίρια πόστα πως δεν είναι μόνοι, είμαστε δίπλα τους. Και πως τέλος δεν κάνουμε τίποτα άλλο ως ΑΚΡΙΤΕΣ παρά το χρέος μας, ήταν τα αδέρφια, οι σύζυγοι , τα παιδιά μας στα σύνορα και αυτός ήταν πάντα και είναι ο τρόπος ζωής μας. Προσφορά και επαγρύπνηση. Βγαίνουμε δυνατότεροι σήμερα από όλα..
– Μου απήντησε πως αναγνωρίζει ΟΛΕΣ τις προσπάθειες των κατοίκων και πως κάνουν τεράστια διαφορά. «Oι άνθρωποι είναι η δύναμη μας!» είπε και μου ζήτησε να μεταφέρω πως μετά το τέλος της πανδημίας θα ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ σας στον Έβρο σε μια επίσκεψη προσωπική, συμβολική δείχνοντας την ευγνωμοσύνη όλων για τον τρόπο που σταθήκαμε στην κρίση.
– Η συνομιλία δημοσιοποιείται ΜΟΝΟ κατόπιν της έγκρισης και προτροπής από την ΠτΔ ώστε να μεταφερθούν οι ευχαριστίες της στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΚΡΙΤΙΣΣΕΣ και όλους τους κατοίκους.
– Το διάστημα αυτό συμπράττουν οι Σύλλογοι Γυναικών Βύσσας, Ριζίων, Στέρνας και οι Μορφωτικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καβύλης και Στέρνας. Επίσης μεμονωμένα προσφέρουν υλικά και στήριξη και άλλοι κάτοικοι του τόπου μας. Στο τηλεφώνημα αυτό αναγνωρίζεται ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ!
– H ΠτΔ κατάγεται από της Σταυρούπολη Νομού Ξάνθης και ως Θρακιώτισσα, γυναίκα, αντιπρόεδρος εκλεγμένων γυναικών του δικτύου «Aθηνά» δεν μπορώ παρά να νιώθω δικαιωμένη, χαρούμενη, αισιόδοξη πως με τέτοια παραδείγματα στην πολιτική η Ελλάδα σίγουρα θα ξαναέχει την θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο.
KΑΛΩΣ να ΟΡΙΣΕΤΕ στον ΕΒΡΟ κ. Σακελλαροπούλου, κυρία ΠΡΟΕΔΡΕ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του