Τιμή στους εθελοντές νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού

Στις 2 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Αλεξανδρούπολης η εκδήλωση της απονομής πτυχίων νέας τάξης Εθελοντών Νοσηλευτικής, προαγωγών 12 Εθελοντών Νοσηλευτικής της κοπής της βασιλόπιτας και της τιμητικής διάκρισης των χορηγών του τμήματος.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος καλωσόρισε στην οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού τους 36 νέους εθελοντές Νοσηλευτικής.

Ο Πρόεδρος Κ.Δ.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε τη σπουδαιότητα του ιστορικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ανάγκης αναγνώρισής και σεβασμού του από την ελληνική κοινωνία.

Τόνισε την προσφορά της ελληνίδας Εθελόντριας Νοσηλευτικής που αγγόγυστα και ανιδιοτελώς παραβρέθηκε και στήριξε τον άνθρωπο μεταπολεμικά, σε περίοδο πολέμων αλλά και ειρήνης.

Σημείωσε, ότι αυτή η προσφορά συνεχίζεται και στις μέρες μας καθώς οι ανάγκες τις κοινωνίας έχουν αυξηθεί και ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο δημιουργώντας και πραγματοποιώντας συμφωνίες με παγκοσμίου φήμης εταιρείες προκειμένου να στηριχθεί το κοινωνικό του έργο, αλλά και συνεχίζοντας μέσω των υπηρεσιών του κοινωνικές δράσεις χτίζοντας σταθερά και δυναμικά το κοινωνικό προφίλ του Ερυθρού Σταυρού.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος Κ.Δ.Σ. Dr. Aντώνιος Αυγερινός  ζήτησε από όλους τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ.  να σταθούν άξιοι συνεχιστές του ιστορικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους  οι τοπικές αρχές, εθελοντές του περιφερειακού τμήματος και συγγενείς των νέων εθελοντών.

Επίσης ομόρφυναν με την παρουσία του τα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Τμημάτων Ξάνθης, Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας με τη συμμετοχή των Εθελοντών του Τμήματος Σαμαρειτών Διασωστών.

Επιπλέον στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, ενώ στη συνέχεια τιμήθηκαν οι χορηγοί των κοινωνικών δεμάτων του τμήματος καθώς και χορηγοί που παρείχαν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο τμήμα του Ε.Ε.Σ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο