efhmerida1

Θράκη: Επιδείνωση του καιρού με σημαντικά ύψη βροχής

Λασποβροχές και νοτιάδες από απόψε το βράδυ έως και αύριο
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες της σημερινής ημέρας και από τα δυτικά τμήματα (Νομός Ξάνθης). Οι βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα σε όλη τη Θράκη. Όπως αναφέρουν τα Καιρικά Νέα Θράκης, αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής το επόμενο 24ωρο και στις 3 πρωτεύουσες των νομών της Θράκης. Επισημαίνεται ότι οι βροχές που θα εκδηλωθούν αυριον Πέμπτη θα έχουν υψηλή συγκέντρωση σκόνης (λασποβροχές).
Αναμένονται υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλη διάρκεια των φαινομένων, χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο από το νερό έδαφος και το λιώσιμο του χιονιού σε ορεινές περιοχές, αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, υπερχείλισης ποταμών – χειμάρρων κλπ.
Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους αύριο Πέμπτη και να αποφεύγουν τη διέλευση Ιρλανδικών διαβάσεων.
Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα έχουμε αυξημένη μετωπική δραστηριότητα στα νότια τμήματα ιδιαίτερα του Νομού Ξάνθης, στα ΝΔ παράλια του Νομού Ροδόπης στο Θρακικό πέλαγος και στη Θάσο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να έχουμε παράλληλα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πιθανή πρόσκαιρη ξαφνική εκδήλωση θυελλωδών ριπών Ν-ΝΑ ανέμων (βροχοθύελλα). Μεγάλη προσοχή και στις περιοχές αυτές.
Άνεμοι στρεφόμενοι σταδιακά σε Νότιους – ΝΑ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr