Θετικός στον κορωνοϊό ο Ντίνος Χαριτόπουλος

«Τα συμπτώματα δεν είναι έντονα και μπορώ και δουλεύω» δηλώνει ο  δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών

 

Δύο δημάρχους του νομού Ροδόπης έχει «χτυπήσει» πλέον ο κορωνοϊός το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αρχικά, μέσα στο Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, έκανε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Από τον δήμο Κομοτηνής ανακοινώνεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, κατόπιν επαφής του με ήδη καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνoϊού, υποβλήθηκε σε τεστ μοριακού ελέγχου και βρέθηκε θετικός. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών βρίσκεται σε καραντίνα, σε κατ’ οίκον περιορισμό», ήταν η σχετική ενημέρωση.

Το απόγευμα της Δευτέρας, έγινε γνωστό ότι και ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το γραφείο τύπου του δημάρχου ενημέρωσε ότι: «Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας απέναντι στους θεσμούς και την κοινωνία ενημερώνει ότι στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του και της καθημερινής παρουσίας του σε όλα τα σημεία του Δήμου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό».

Ο δήμαρχος για τον κορωνοϊό στον ίδιο και τον δήμο
Μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο κος Χαριτόπουλος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Μαρωνείας – Σαπών εν μέσω πανδημίας, αλλά και για την δική του κατάσταση υγείας.

«Στους οικισμούς είναι καλά τα πράγματα με το επιδημιολογικό φορτίο. Εντός των Σαπών είναι κάπως χειρότερα τα πράγματα, γιατί είχαμε τους φοιτητές από τα τμήματα της Κομοτηνής που έκαναν πρακτική σε εμάς και κάποια παιδιά βρέθηκαν θετικοί. Ήταν 27 φοιτητές από το κοινωνικής διοίκησης. Σταματήσαμε αμέσως την πρακτική των φοιτητών», ενημέρωσε ο κος Χαριτόπουλος.

Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι «αρχίζει στο Κέντρο Υγείας Σαπών να παίρνουν δείγματα. Για αυτό τοποθετήθηκε και ένα ISOBOX από την Περιφέρεια, εμείς το εξοπλίσαμε και να αναλάβαμε την μετακίνηση των δειγμάτων. Οπότε θα μπορούν να παίρνουν και δείγματα από ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα ή είναι ασυμπτωματικοί. Έγιναν εξετάσεις σε πολλά μέλη του δήμου Μαρωνείας – Σαπών σε πολλά στελέχη. Νομίζω είμαστε σε μία καλή κατάσταση, τηρούνται όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, νομίζω θα πάνε όλα καλά».

Συμπληρωματικά, είπε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει με την ίδια δυναμική που λειτουργούσε.

«Ευτυχώς, όμως τα μικρά έργα τα δικά μας, είναι σε καθημερινή εξέλιξη και τα έργα τα αποστραγγιστικά και τα έργα της αγροτικής οδοποιίας και οι συντηρήσεις προχωρούν. Τώρα αναφορικά με τις μελέτες και τις υποβολές προτάσεων εκεί θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις και λογικά θα υπάρξουν και κάποιες παρατάσεις», δήλωσε. «Τα συμπτώματα της ασθένειας δεν είναι έντονα και μπορώ και δουλεύω από το σπίτι», είπε ο χαρακτηριστικά ο κος Χαριτόπουλος.

Δ. Μπακιρτζάκης – Χρόνος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο