Θεοδωρικάκος: Απόλυτη η ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Βούλγαρο ομόλογό του, αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Στην απόλυτη αποτελεσματικότητα του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, στον Έβρο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Υπουργός τόνισε πως τα σύνορα της χώρας είναι απροσπέλαστα, παρά τη συνεχή προσπάθεια εργαλειοποίησης παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό παροτρύνονται οργανωμένα, μέσω καμπάνιας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να εισέλθουν μαζικά στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε πως θα συναντηθεί αύριο (σήμερα) στην Αλεξανδρούπολη με τον Βούλγαρο ομόλογό του , για να δοθεί σε όλο τον κόσμο μήνυμα κοινής αντιμετώπισης της απειλής που δέχονται τα Ευρωπαϊκά σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο. Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την Ε.Ε. να στηρίξει οικονομικά την επιμήκυνση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Αφήνοντας αιχμές κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Υπουργός επανέλαβε πως ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη ζητήσει συγγνώμη για την παραχάραξη της αλήθειας, στην περίπτωση της περίφημης τουρκικής νησίδας στον Έβρο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη στον REAL FM 97,8

«Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα, χάρη στην εφαρμογή του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ. Η ΕΛ.ΑΣ. περιπολεί 24 ώρες το 24ωρο, σε λειτουργία ηλεκτρονικό, αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης, άμεση επέκταση του φράκτη»

Η  ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς, της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία συνεργάζεται άριστα με τον Ελληνικό Στρατό και με τους πολίτες του Έβρου μέσα από το σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ, είναι απόλυτη. Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, διότι  περιπολούν χιλιάδες Έλληνες αστυνομικοί 24 ώρες το 24ωρο, σε αρκετές περιπτώσεις από κοινού με τους στρατιώτες μας. Υπάρχει το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης των συνόρων και επίσης υπάρχουν 37,5 χιλιόμετρα φράχτη τεχνητού εμποδίου τα οποία συμβάλλουν πάρα πολύ θετικά σε αυτή την προσπάθεια. «Συνεχής η εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας και οργανωμένη διαδικτυακή καμπάνια μέσα από τα social media που παροτρύνει παράτυπους μετανάστες να εισέλθουν μαζικά στην Ελλάδα»

Η εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας είναι συνεχής και δεν έχει σταματήσει ποτέ. Τον Αύγουστο επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα παρανόμως 40.000 παράτυποι μετανάστες και απ’ την αρχή του χρόνου ο αριθμός αυτό είναι πάνω από 150.000.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι πως αυτή η προσπάθεια ενισχύεται με μια οργανωμένη διαδικτυακή καμπάνια, μια καμπάνια μέσα από τα social media, η οποία παροτρύνει τους μετανάστες, ιδιαίτερα τους Σύριους να στραφούν προς την Ελλάδα και να συγκεντρωθούν και να το κάνουνε με μαζικό τρόπο. Είτε το κάνουν κατά μήκος των 150 χιλιομέτρων, είτε το κάνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα, απόλυτη περιφρούρηση, τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα. Τα σύνορά μας, τα οποία είναι σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, θα έλεγα είναι σύνορα γενικότερα του Δυτικού Κόσμου με την Τουρκία, φυλάσσονται σε απόλυτο βαθμό.

«Πρόκειται να συναντηθώ, αύριο, με τον βούλγαρο ομόλογό μου στην Αλεξανδρούπολη, το νέο γεωστρατηγικό και ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής, για να στείλουμε μήνυμα από κοινού πως τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία είναι απροσπέλαστα»

Αύριο, στην Αλεξανδρούπολη, πρόκειται να συναντηθώ με τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης της γειτονικής και φίλης χώρας, της Βουλγαρίας. Επιλέξαμε να συναντηθούμε στην Αλεξανδρούπολη, στο νέο δυναμικό, γεωστρατηγικό και ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής, μια πόλη η οποία έχει αποκτήσει πολύ ευρύτερη σημασία και αυτό της προσδίδει και πολύ σημαντικές δυναμικές,  για να πούμε προς όλο τον κόσμο ότι τα σύνορα της Ευρώπης προς τη Τουρκία είναι απροσπέλαστα.  Και οι δύο Ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, έχουμε σύνορα με την Τουρκία και συνεργαζόμαστε σε απόλυτο βαθμό.

Πρόκειται να συναντηθούμε και να πάμε μαζί με τον Βούλγαρο συνάδελφο, τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, στον φράχτη στο τεχνητό εμπόδιο που έχει η περιοχή των Φερών, προκειμένου και εκείνος να έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τον τρόπο εργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την Ελληνική πλευρά. Επιπροσθέτως, υπάρχει συνεχής ενημέρωση και των Ευρωπαίων εταίρων μας, των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε όλα τα επίπεδα και από όλα τα αρμόδια Υπουργεία. Το ίδιο κάνει και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο κρατάει ενήμερο για όλα αυτά τα γεγονότα τους αρμόδιους αξιωματούχους της Κομισιόν, αλλά επαναλαμβάνω και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Διεκδικούμε την οικονομική στήριξη της Ευρώπης για την επέκταση του φράκτη, στον Έβρο»

Το δεύτερο που θέλω να σας πω είναι ότι ο φράχτης έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τριάντα εφτά μισή χιλιόμετρα όπου υπάρχει ο φράχτης, είναι πρακτικά αδύνατο να δοκιμάσει ένας μετανάστης να περάσει με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο λόγος που το ΚΥΣΕΑ δέχτηκε την ομόφωνη υπηρεσιακή εισήγηση όλων των υπουργείων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Γενικού Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού του Υπουργείου Άμυνας και ασφαλώς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να επεκτείνουμε τον φράχτη κατά μήκος ολόκληρου του ποταμού Έβρου, όσο είναι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Βοηθάει, δουλεύει, έχει νόημα έχει απόδοση,  για αυτό διεκδικούμε η Ευρώπη εμπράκτως να στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια ενισχύοντας και οικονομικά, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι το έργο αυτό χρειαστεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

 «Τελικά, ο κ.Τσίπρας συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με τον φράχτη; Θα ήθελα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας και για το κολοσσιαίο πρόβλημα εργαλειοποίησης των μεταναστών. Ζήτημα στοιχειώδους αξιοπρέπειας η «συγγνώμη» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις ψευδείς κατηγορίες στο ζήτημα της περίφημης τουρκικής νησίδας του Έβρου»

Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση από την Κυριακή, ότι διέκρινα στην συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κ. Τσίπρα, στο συγκεκριμένο θέμα, μία βαθύτατη αμηχανία. Τελικά, δεν έχω καταλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με τον φράχτη, θα ήθελα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση διότι, εξίσου εντυπωσιακό ήταν ότι στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας ούτε τη λέξη Τουρκία δεν ανέφερε μία φορά, δεν ανέδειξε καθόλου πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχουμε με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και επίσης δεν αναδείχτηκε όπως θα έπρεπε το κολοσσιαίο πρόβλημα εργαλειοποίησης των μεταναστών. Επίσης, θα εμμείνω ότι θεωρώ ζήτημα στοιχειώδους αξιοπιστίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει την ευθύνη και να ζητήσει μία συγγνώμη για το γεγονός ότι μας κατηγορούσε ότι έχουμε παραδώσει ελληνική γη στους Τούρκους, για την περίφημη νησίδα στις αρχές του Αυγούστου για την οποία γνώριζε και πλέον έχει αποδειχθεί περίτρανα από επίσημα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού ότι ανήκει στην Τουρκία. Συνεπώς, δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία γιατί κάτι τέτοιο θα εμπεριείχε τρομακτικούς κινδύνους και αυτό νομίζω ότι το αντιλαμβάνονται όλοι.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του