Θ. Κυριακίδης: «Η Τραϊανούπολη έχει ανάγκη από σημαντικά έργα»

Ψήφος διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Πόλη & Πολίτες» στην πρόταση δημιουργίας ραδιοφωνικού studio στην Άνθεια

Παρεμβάσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα του τόπου καταγωγής του, της δημοτικής ενότητας Τραϊανούπολης, έκανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη & Πολίτες» Θέμης Κυριακίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2019 συγκέντρωσε περίπου 1.500 ψήφους.

Ο κ. Κυριακίδης τοποθετήθηκε αρχικά επί της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, μιλώντας συγκεκριμένα για το πρόγραμμα Leader «Αλιεία και Θάλασσα», στο οποίο, όπως είπε, εδώ και ένα χρόνο, η δημοτική αρχή δεν έχει εντάξει ούτε ένα έργο για την περιοχή της Τραϊανούπολης. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων έχουν καταθέσει τόσο τις προτάσεις τους, όσο και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο τους έχει ζητηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας δεύτερου studio στον οικισμό της Άνθειας, πρόταση που καταψηφίστηκε τελικώς κι έτσι, για την ώρα τουλάχιστον, δεν θα υλοποιηθεί, ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως πρόκειται για μία παρέμβαση που δεν έχει να προσφέρει κάτι θετικό στην περιοχή, η οποία έχει πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές προοπτικές. Επισήμανε πως «η Τραϊανούπολη είναι  γνωστή για το γεωθερμικό πεδίο και τα ιαματικά της λουτρά, τα οποία, όμως, η δημοτική αρχή κρατά κλειστά εδώ και ένα χρόνο. Φυσικά είναι θετικό να γίνουν υποδομές και να αναπτυχθεί η περιοχή, όμως 73.000 ευρώ για τον εξοπλισμό ενός ραδιοφωνικού σταθμού, δεν είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους. Θα πρέπει τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν αλλιώς. Η αρνητική ψήφος μου είναι και ψήφος διαμαρτυρίας σε αυτή την πρόταση που δεν μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον τόπο μας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο