efhmerida1

Τα 40 χρόνια του γιόρτασε το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ στο επετειακό 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Με μεγάλη λαμπρότητα το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης γιόρτασε τα 40 χρόνια λειτουργίας του, κατά τη διάρκεια του Επετειακού 32ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) που πραγματοποιήθηκε στην ‎Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Τη φετινή χρονιά, το συνέδριο φιλοξένησε πάνω από 900 συνέδρους από Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Φιλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία και Αίγυπτο. Παρουσιάστηκαν 250 επιστημονικές εργασίες, πραγματοποιήθηκαν 9 στρογγυλές τράπεζες με καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώθηκαν 9 σεμινάρια πρακτικής εφαρμογής και παράλληλες δράσεις από την Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.
Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» του Τ.Ε.Φ.Α.Α., ξεκίνησε με το καλλιτεχνικό δρώμενο «Δίνοντας ρυθμό, χρώμα και κίνηση στις λέξεις» από μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Τα παιδιά θέλησαν να επικοινωνήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο, μη λεκτικό και σχημάτισαν με ρυθμικές συγχρονισμένες κινήσεις των χεριών, λέξεις που συνδέθηκαν με τα 40 χρόνια εορτασμού του Τ.Ε.Φ.Α.Α. αλλά παράλληλα και λέξεις που εκφράζουν την αγωνία τους σε φαινόμενα που στις ημέρες μας παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός και γενικότερα οι εκδηλώσεις βίας με διάφορες μορφές.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Αθλητικού Μάνατζμεντ, Jayden (YongiaeKim από το Kutztown University της Pennsylvania, USA.Ξεχωριστή στιγμή απετέλεσε η προβολή των επιτυχιών των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών Υδατοσφαίρισης και ακολούθησε η βράβευση του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) Κυριάκου Γιαννόπουλου και των Ομοσπονδιακών προπονητών, Θεόδωρου Βλάχου και Αλεξίας-Άννας Καμμένου, των διακεκριμένων αθλητριών Κωνσταντίνου Λούδη και Γιώργου Αφρουδάκη καθώς και των αθλητριών Παρασκευής ΒάσσουΜαργαρίτας Πλευρίτου και Χριστίνας Διαμαντοπούλου.

Ιδιαίτερη τιμή αποδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Μαυρωτά, ο οποίος ως αθλητής υδατοσφαίρισης, συμμετείχε σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 5 Παγκόσμια Κύπελλα ενώ από το 1995 ως το 2000 ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Υδατοσφαίρισης.

Με το «Βραβείο Νίκος Σαμαράς» βραβεύτηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος, ένας εξαίρετος αθλητής και άνθρωπος, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα λαμπρότερα ονόματα στην Ενόργανη Γυμναστική, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Η εντυπωσιακή του πορεία περιλαμβάνει την κατάκτηση χρυσού και αργυρού μεταλλίου ως Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των κρίκων σε Αθήνα (2004) και Σίδνεϋ (2000) αντίστοιχα, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένα νοσταλγικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια Ίδρυσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Εργοθεραπείας και Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγήτρια κ. Ελένη Δούδα, και προβλήθηκαν αντιπροσωπευτικές στιγμές από τη σαραντάχρονη ακαδημαϊκή πορεία του Τμήματος αναδεικνύοντας το πλούσιο επιστημονικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο του Τμήματος από το 1984 έως σήμερα.

Tο αφιέρωμα πλαισιώθηκε με ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό δρώμενο με τίτλο «Ας κρατήσουν οι χοροί» από τις φοιτήτριες της Ειδικότητας Ρυθμικής Γυμναστικής σε συνεργασία με ωφελούμενους του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» (ΑΞΙΖΩ), αποσπώντας παρατεταμένο χειροκρότημα από το πλήθος του κόσμου που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Το γεμάτο αίγλη και λαμπρότητα Επετειακό 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης, η οποία συνδέθηκε με την ορκωμοσία των αποφοίτων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ και τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου KomoRun, που ήταν ενταγμένος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» και τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» (ΑΞΙΖΩ).
Το 32ο Δ.Σ.Φ.Α.Α. έκλεισε την αυλαία του γεμάτο όμορφες στιγμές και συναισθήματα με την Τελετή Ορκωμοσίας πέντε Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη θετική ενέργεια και πολλά χαμόγελα.
Η #enaevents ως επίσημος διοργανωτής και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του Συνεδρίου, τους εθελοντές – φοιτητές και το Διδακτικό και Τεχνικό προσωπικό του Τ.Ε.Φ.Α.Α. για την άψογη συνεργασία, τους ομιλητές και επίτιμους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη φετινή διοργάνωση καθώς επίσης και όλους τους συνέδρους για τη συμμετοχή και τη στήριξη τους στο θεσμό και αυτή τη χρονιά.

Πηγή: Alexandroupoli Online

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr