ΣΥΡΙΖΑ Εβρου: Τουρισμός και εστίαση χρειάζονται γενναία μέτρα στήριξης ….

Η Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς, έχοντας πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις, εξαιτίας τη υγειονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τον covid-19.

Την Πέμπτη 23-4-2020 το πρωί έκανε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των σωματείων εστίασης και τουρισμού, με την συμμετοχή της κας Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία είναι τομεάρχης τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παναγιώτη Αρανίδη συντονιστή του τμήματος τουρισμού του κόμματος. Επίσης συμμετείχε η βουλευτής του κόμματος στο νομό Νατάσα Γκαρά, ο συντονιστής της Ν.Ε Σπύρος Δέδογλου, ο οποίος συντόνισε την συζήτηση, και ο αναπληρωτής συντονιστής Μενέλαος Μαλτέζος .

Η  Κατερίνα Νοτοπούλου στην εισήγηση της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της κρίσης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να  μειωθούν οι συνέπειες και να καταφέρουν να σταθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, ανέλυσαν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τις οποίες εκπροσωπούν,  ανέπτυξαν τις προτάσεις τους με τις οποίες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να μείνουν όρθιοι.

Η κα Γκαρά αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για τις επιχειρήσεις εστίασης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε προτάσεις για τον τουρισμό .

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ικανοποιούν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ανησυχούν, ότι ενδέχεται αρκετές επιχειρήσεις  να μην καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν,  μετά την άρση των περιορισμών μέτρων.

Η βαριά μας βιομηχανία, όπως χαρακτηρίζεται από όλους, ο τουρισμός, χρειάζεται γενναία μέτρα, για να επανέλθει στα προ υγειονομικής κρίσης επίπεδα .

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική από όλους τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε η συνέχιση των επαφών για την προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων επιχειρηματιών.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου θα συνεχίσει τις τηλεδιασκέψεις και με άλλους φορείς στην προσπάθεια που κάνει να προσφέρει την στήριξη της όσο μπορεί.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο