“ΣΥΝΕΧΙΖΩ”: Ανακοίνωση ελπίδας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΠΓΝΑ προς τους ασθενείς με καρκίνο

Μια ανακοίνωση που χαροποιεί και δίνει προοπτικές εξέλιξης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΠΓΝΑ προς τους ασθενείς με καρκίνο δημοσιεύει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων ΕΒρου «ΣΥΝΕΧΙΖΩ»

“Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 04/10/2022, ημέρα Τρίτη, στα Γενικά Χειρουργεία του ΠΓΝΑ, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνδυασμένη επέμβαση ογκολογικής χειρουργικής και πλαστικής αποκατάστασης για καρκίνο μαστού.

Μήνα Οκτώβριο, αφιερωμένο διεθνώς στον καρκίνο του μαστού, ασθενής 26 ετών με μεταστατικό γονιδιακό καρκίνο μαστού, μετά από προεγχειρητική χημειο-ακτινο-θεραπεία, υποβλήθηκε σε αμφοτερόπλευρη ολική μαστεκτομή και σύγχρονη, σε ένα χειρουργείο, πλαστική αποκατάσταση μαστών.

Η πολύωρη χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε από δυο ομάδες χειρουργικές, με τη συνεργασία των:

κ. Ελένης Ι. Ευφραιμίδου, Καθηγήτριας Χειρουργικής, εξειδικευμένης στην χειρουργική μαστού, που υπηρετεί στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική – Διευθυντής ο κ. Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης, Καθηγητής Χειρουργικής ΠΓΝΑ & Πρύτανης ΔΠΘ και κ. Νικόλαου Παπαδόπουλου, Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής ΔΠΘ  & Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων ΔΠΘ.

Η αντιμετώπιση της ασθενούς υπήρξε ολιστική στο ΠΓΝΑ και αφορά επιπλέον την Ιατρική μέριμνα και συνεργασία:

των Ιατρών της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΔΠΘ, των Ιατρών της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΔΠΘ, των Ιατρών του Τμήματος Αναισθησιολογίας ΔΠΘ&ΕΣΥ, των Ιατρών του Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΔΠΘ&ΕΣΥ, των Ιατρών του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής ΔΠΘ & των Νοσηλευτών των Γενικών Χειρουργείων ΠΓΝΑ, των Νοσηλευτών του Αναισθησιολογικού Τμήματος ΠΓΝΑ.

Θεωρώ ότι είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τον μήνα της ενημέρωσης & της πρόληψης για τον καρκίνο μαστού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης την Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική  & την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων & το Ιατρείο Παθήσεων Μαστού”

ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του