Στους 50 οι νεκροί στην Ελλάδα, διασωληνωμένος στρατιωτικός από Ξάνθη στο Π.Γ.Ν.Α.

Στα 1.415 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα, μετά τα νέα περιστατικά που ανακοινώθηκαν σήμερα (Τετάρτη). Μεταξύ των κρουσμάτων υπολογίζονται τα 20 περιστατικά που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο παραμένει στη Ράδα του Πειραιά από τις 21 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, 90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη.

Ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, πρόσθεσε πως οι νεκροί στη χώρα μας από τον ιό ανέρχονται πλέον σε 50, καθώς άλλος ένας συμπολίτης μας κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε καραντίνα στην κοινότητα Φούστανη Πέλλας, της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα, για 14 ημέρες.

Επανέλαβε τις συστάσεις για τήρηση των μέτρων, τονίζοντας πως «οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτει με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες».

 

Διασωληνωμένος στρατιωτικός από Ξάνθη στο ΠΓΝΑ

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης διακομίστηκε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στρατιωτικός ο οποίος είναι ένας από τους έξι που είχαν βγει θετικοί στον κορωνοϊό και παρέμεναν σπίτι με ήπια συμπτώματα.

Η κατάσταση της υγείας του σήμερα επιδεινώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οδηγήθηκε τελικά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς κατά τη διάρκεια της διακομιδής η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Άλλωστε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είναι νοσοκομείο αναφοράς, σε αντίθεση με το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

 

 

 

Σε ότι αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για μια ακόμη ημέρα η επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση δεν υφίσταται πλέον, κάτι για το οποίο γεννιούνται ερωτηματικά…   

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο