«Stop» στην ενίσχυση του Έβρου με αστυνομικούς από Κοζάνη και Καστοριά, λόγω κορωνοϊού

Ξεκίνησαν σήμερα απολυμάνσεις σε υπηρεσίες και οχήματα της ΕΛΑΣ στον Έβρο – Συγκινητικό μήνυμα αστυνομικού από τον Έβρο: «Εμείς σας φυλάμε, εσείς φυλαχτείτε»

Της Κικής Ηπειρώτου

 

«Stop» βάζει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων του Έβρου με αστυνομικούς από τους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς, καθώς, εκεί, τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΓΝΩΜΗΣ», υπάρχουν ήδη στην περιοχή μας αστυνομικοί από αυτές τις περιοχές, οι οποίοι επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα. Αυτό που ελπίζουν οι άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας, που όλες αυτές τις ημέρες δίνουν τη δική τους μάχη, είναι να μην υπάρχει μεταξύ των συναδέλφων τους κάποιος που ασθενεί, δίχως να το γνωρίζει. Εξάλλου, από σήμερα, ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις, τόσο στις αστυνομικές υπηρεσίες, όσο και στα οχήματα, περιπολικά, τζιπ και λεωφορεία της ΕΛΑΣ. Επιπλέον, τηρούνται εδώ και μέρες όλα τα ατομικά μέτρα υγιεινής και αυτοπροστασίας.

Πάντως, όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, τις τελευταίες μέρες, οι ροές μεταναστών και προσφύγων είναι σχεδόν μηδενικές.

«Στις Καστανιές, γίνονται κάποιες προσπάθειες ορισμένων ατόμων, από την τουρκική πλευρά, χωρίς όμως τη συχνότητα των προηγούμενων ημερών. Επιπλέον, οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να επανεμφανίζουν δυστυχισμένα γυναικόπαιδα κοντά στον φράχτη, τα οποία αφήνουν με τις ώρες μέσα στο κρύο», σημειώνει ο κ. Γιαλαμάς, ο οποίος εκτιμά πως αυτή η κρίση ίσως οδεύει προς το τέλος της, με τις ελληνικές δυνάμεις, ωστόσο, να παραμένουν στα σύνορα δίχως εφησυχασμό.

Το συγκινητικό μήνυμα ενός Αστυνομικού από τον ποταμό Έβρο

Με ένα συγκινητικό βίντεο ένας αστυνομικός που κάνει την υπηρεσία του στον ποταμό Έβρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στέλνει συγκινητικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, για τη δοκιμασία που περνούν με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Εμείς σας φυλάμε, εσείς φυλαχτείτε. Μείνετε σπίτι», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Αβέλλας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου κι ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες με βροχή και χιονόνερο.

Τράβηξε το βίντεο την Κυριακή 15 Μαρτίου ανήμερα των γενεθλίων του. Ο ίδιος, ευχαριστεί όσους του ευχήθηκαν για τα σημερινά γενέθλια του και τους ζητάει να προσέχουν και να προφυλαχθούν από τον κορωνοϊό μένοντας σπίτι. Αναφέρεται επίσης με νόημα και στο προσευχητάρι που έχει μαζί του αλλά και για την πίστη που εκδηλώνει κάνει άνθρωπος με κάθε τρόπο χωρίς να χρειάζεται να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί για τον κορωνοϊό.

https://www.facebook.com/michailavellas/videos/10222291228214750/

2 Σχόλια

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Posted 17 Μαρτίου 2020 11:20 0Likes

    Αυτό που γράφεται στο άρθρο σχετικά με τις μετακινήσεις αστυνομικών από την Α. Δ Κοζάνης κ την Α. Δ Καστοριάς προκύπτει από κάπου;; γτ δεν έχουμε εμείς κάποια ενημέρωση από το αρχηγείο

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Posted 17 Μαρτίου 2020 21:20 0Likes

    Δεν έχετε κάποια απάντηση ακόμη σχετικά;;

Αφήστε ένα σχόλιο