Στο ΔΠΘ η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση φορέων του Έβρου με τον Υφυπουργό Διγαλάκη, με στόχο να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη των μαθημάτων φέτος, με καθηγητές από το Δημοκρίτειο

Ως τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα λειτουργεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, που ξεκινά σε λίγες μέρες, η Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου. Για να γίνει αυτό, θα  υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία το τμήμα, το οποίο μέχρι σήμερα υπάγεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, θα «μεταφερθεί» στο Δημοκρίτειο.

Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα, με τη συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ και του Δημάρχου Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς επίκειται ανακοίνωση του Υπουργείου, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του τμήματος με τη διδασκαλία των φοιτητών από καθηγητές του ΔΠΘ.

Επιπλέον, το  Υπουργείο αναμένεται να καλέσει το ΔΠΘ να αποδεχθεί επίσημα τη Νοσηλευτική και να υποβάλλει τις προτάσεις του για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά και με τη συγκεκριμένη σχολή, αλλά και με το νέο τοπίο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Διδυμότειχο. Σημειώνεται πως τον Ιούλιο είχε ανακοινωθεί από Υπουργείο και ΔΠΘ η σκέψη για μεταφορά και λειτουργία της Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη, πάντα υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου και η δημιουργία άλλων σχολών στο Διδυμότειχο.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο