room-to-grow-bnner

Στήριξη από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τους φρουρούς των συνόρων μας

Από τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά, μέχρι αντισηπτικά και αντιασφυξιογόνες μάσκες προσφέρουν Δήμοι και άλλοι φορείς
Συμφωνία Δήμου Αλεξανδρούπολης και Αστικών για δωρεάν μεταφορά των αστυνομικών

 

Της Κικής Ηπειρώτου

 

Ένα «κύμα» συγκινητικής αλληλεγγύης και προσφοράς από κάθε γωνιά της Ελλάδας φτάνει αυτές τις ημέρες στον Έβρο. Δήμοι, αθλητικοί σύλλογοι, ενώσεις και άλλοι φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν φορτία γεμάτα αγάπη για τους φρουρούς των συνόρων μας, που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και φυλάνε τα σύνορά μας, νύχτα και μέρα.

 

Στήριξη από παντού

Τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην Αλεξανδρούπολη το κομβόι που μετέφερε τη βοήθεια του Ολυμπιακού προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στις περιοχές του Έβρου. Στο στρατόπεδο «Κανδυλάπτης» έγινε η εκφόρτωση των 75 τόνων του υλικού, που περιλαμβάνουν ξηρά τροφή, νερό, χυμούς και αναλώσιμα είδη.

Την ίδια στιγμή, σημαντική ενέργεια από τη Superfoods S.A, την εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, η οποία ανακοίνωσε πως θα στείλει βοήθεια στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα σταλούν συμπληρώματα διατροφής βασισμένα στις υπερτροφές για ενέργεια, τόνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

«Με πλήρη συναίσθηση των δύσκολων ωρών που περνάει η Πατρίδα μας και με αίσθημα ευθύνης προς τους άντρες των σωμάτων ασφαλείας που υπερβάλουν εαυτούς για την ασφάλεια των συνόρων μας, η εταιρεία μας Superfoods S.A είναι δίπλα στις προσπάθειες και στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, και στέλνει άμεσα συμπληρώματα διατροφής βασισμένα στις υπερτροφές για ενέργεια, τόνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού» αναφέρει η εταιρεία.

 

Και οι Δήμοι στο πλευρό μας

Ο Δήμος Γλυφάδας σπεύδει να στηρίξει έμπρακτα τους Έλληνες αστυνομικούς στον Έβρο.  «Αναζητήσαμε από την πρώτη στιγμή τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να τους βοηθήσουμε και να τους ενισχύσουμε κι εμείς όπως μπορούμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη ενημερώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες αντιασφυξιογόνες μάσκες στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που επιχειρούν στα σύνορα. Αμέσως, 50 τέτοιες μάσκες που υπήρχαν στις αποθήκες  του Δήμου  (για τις ανάγκες των συνεργείων και της καθαριότητας) εστάλησαν στα σύνορα, για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

50 αντιασφυξιογόνες μάσκες από τον Δήμο Γλυφάδας στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

«Θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να προσφέρουμε ό,τι είναι απαραίτητο και αν χρειαστεί θα απευθύνουμε και έκκληση στους συμπολίτες μας. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλα τα παιδιά που περιπολούν νυχθημερόν στον Έβρο για να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς», τονίζει ο Γιώργος Παπανικολάου.

Και στο Δήμο Καβάλας ολοκληρώθηκε την Τρίτη η διαδικασία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, κατόπιν σχετικών υποδείξεων του Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν τόσο στο Δημαρχείο Καβάλας, όσο και στο Δημοτικό κατάστημα Κρηνίδων, θα μεταφερθούν στο χώρο του Τελωνείου Καστανέων και στη συνεχεία θα παραδοθούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Στρατού.

Επίσης, ο Δήμος Κορινθίων με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, ως ελάχιστη χειρονομία ευγνωμοσύνης στον αγώνα των αστυνομικών, στρατιωτών και εθνοφυλάκων, συγκεντρώνει για αποστολή την Πέμπτη το πρωί στον Έβρο σταφίδα, ξηρούς καρπούς και σοκολατοειδή.

Μια νταλίκα με τα γνωστά, κρητικά εμφιαλωμένα νερά ZARO’S, τρόφιμα και κηπευτικά, ετοίμασε την Καθαρά Δευτέρα, η δημοτική αρχή του Δήμου Φαιστού του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Το φορτίο με 22 παλέτες μπουκάλια νερό του 0,5 l που μεταφράζεται σε 33.00 μπουκάλια και 5 τόνους τρόφιμα και κηπευτικά για τους στρατεύσιμους στον Έβρο, έφτασε ήδη στον προορισμό του.

Μια νταλίκα με τα γνωστά, κρητικά εμφιαλωμένα νερά ZARO’S, τρόφιμα και κηπευτικά, ετοίμασε την Καθαρά Δευτέρα, η δημοτική αρχή του Δήμου Φαιστού

«Η κίνησή μας αυτή είναι μια κίνηση στήριξης για τα στρατευμένα παιδιά της πατρίδας μας, που αυτή την ώρα βρίσκονται στα σύνορα και φυλάνε Θερμοπύλες», είπε στο e-mesara.gr ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης.

 

Μεγάλη προσφορά της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Με κοινή πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλου, και του κ.  Πάνου Ισμαήλου, μέλους της ΕΕΝΕ – που αμφότεροι γνωρίζουν την περιοχή μέσω σειράς δράσεων που έχουν αναλάβει – η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών ενισχύει άμεσα τις Δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, με στοχευμένη δωρεά Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού.

Η Ε.ΕΝ.Ε προέβη σε συντονισμό με τους αρμόδιους, κατέγραψε τις ανάγκες και έχει ήδη οργανώσει την δράση που θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. Η σχετική πρωτοβουλία της Ένωσης έρχεται ως άμεση απάντηση στην έκκληση για αποκατάσταση του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί η άμεση χορήγηση επιχειρησιακού υλικού ατομικής θωράκισης, εξαρτήσεων στρατιωτικού τύπου, ατομικών υλικών που χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες κ.α.

Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα. Πολύ σωστά έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κλίμα εθνικής συστράτευσης και ενότητας, και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχειρούν στην περιοχή, ήδη ενισχύονται με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από πολίτες, κατοίκους των περιοχών.

Η προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά τόσο οι άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και οι Έλληνες ακρίτες που προασπίζουν το εθνικό συμφέρον και υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας, αποτελεί πρότυπο Εθνικής συμπεριφοράς απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα. Σε τέτοιες στιγμές η μόνη προτεραιότητα είναι η ενότητα, η ομοψυχία και η συνένωση δυνάμεων προκειμένου να μπορέσει η αποστολή φύλαξης των συνόρων μας να εκτελεστεί στο ακέραιο.

Η Ε.ΕΝ.Ε με αυτή την ουσιαστική κίνηση, θέλει να συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση φύλαξης των Εθνικών μας συνόρων και να είναι στο πλευρό των συμπολιτών μας που με υπερπροσπάθεια κρατούν όρθια τη χώρα και ακέραια τα σύνορά μας. Είναι ευθύνη όλων μας, στο βαθμό και με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας και η καθεμία από εμάς, να είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων ακριτών και στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας.

Η οικονομία και επιχειρηματικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ασφάλεια της χώρας, η οποία αποτελεί σημαίνων πυλώνα για τις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας της Ελλάδας. Μίας Ελλάδας ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης με το σπαθί της και χάρη στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων. Είναι καθήκον όλων μας να συνεισφέρουμε στην προαγωγή του εθνικού συμφέροντος, από τη θέση του ο καθένας από εμάς, αλλά με την ίδια αγάπη για την πατρίδα μας και τους συμπολίτες μας που την υπερασπίζονται.

 

Δωρεάν μετακινήσεις αστυνομικών

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και της Διοίκησης της  “ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.”, αποφασίστηκε η δωρεάν μεταφορά των αστυνομικών που διανυκτερεύουν στο SUPERFAST XI,  από το λιμάνι στο εμπορικό κέντρο της πόλης μπροστά στο Δημαρχείο και το αντίστροφο.

Οι ώρες αναχώρησης από το Λιμάνι είναι:

  • Το πρωί: 10.50 – 11.20 – 11.50
  • το απόγευμα: 19.00 – 19.30 – 20.00 – 20.30 – 21.00

Επίσης ανακοινώνεται ότι οι αστυνομικοί που διαμένουν στα ξενοδοχεία της πόλης,  μπορούν να μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία δωρεάν απλά με την επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Η χρονική διάρκεια ισχύος των ανωτέρω ρυθμίσεων θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις των γεγονότων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο