Στην ελληνική όχθη του Έβρου οι πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στη νησίδα

Πριν από περίπου 1 ώρα εντοπίστηκαν σε Ελληνικό έδαφος οι συνολικά 38 πρόσφυγες, που φέρεται να μετακινήθηκαν με λέμβο 4 χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται σε Τουρκικό έδαφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους. Οι μετανάστες μεταφέρονται στο φυλάκιο των Καστανιών και αφού εξεταστούν από τις Υπηρεσίες Ασύλου, θα μετακινηθούν σε δομές της περιοχής.Σε ελληνικό έδαφος, στον Έβρο, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν οι 39 μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πρόσφυγες, οι οποίοι περισυνελλέγονται από τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άμεσα αρχίζει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε λέμβος από την ομάδα των εν λόγω μεταναστών.

Ανακοίνωση Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.:

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

φωτο αρχείου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο