Στην Αλεξανδρούπολη Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Υπογράφεται η σύμβαση με ανάδοχο για την κατασκευή επέκτασης του φράχτη

Με αφορμή το γεγονός ότι την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη υπογράφεται η σύμβαση με ανάδοχο για την κατασκευή επέκτασης του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα βρεθεί στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Πριστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι θα προστεθούν στον φράχτη άλλα 35 χιλιόμετρα τους επόμενους μήνες, που χρηματοδοτούνται από τον εθνικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε δέκα φορές περισσότερα» τόνισε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη μιλώντας για το θέμα της εγκληματικότητας στην ΕΡΤ. Έκανε δε ειδική αναφορά στους 1.180 αστυνομικούς που ρίχνονται στη μάχη με την αντιμετώπιση του εγκλήματος καθώς επίσης και στον φράχτη του Έβρου, σημειώνοντας ότι «στόχος είναι να τον κατασκευάσουμε στο σύνολο του ποταμού καθώς είναι απολύτως απαραίτητος για την ασφάλεια της πατρίδας, των πολιτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το έργο αφορά την κατασκευή τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων σε έκταση 38 χλμ. μεταξύ του οικισμού Ψαθάδες στο Διδυμότειχο και της Κορνοφωλιάς Σουφλίου. Η συγκεκριμένη έκταση περιλαμβάνει «κόκκινα» σημεία, στα οποία παρατηρείται αυξημένη παρουσία μεταναστών. Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου,

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της κυβέρνησης για την ασφάλεια στηρίζεται σε δύο πυλώνες:

την προστασία των συνόρων

και την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές και τις πόλεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Αναφορικά με τον πρώτο πυλώνα, σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή επιπλέον 35 χιλιομέτρων του φράχτη στον Εβρο, ώστε σταδιακά να καλυφθεί το σύνολο των ελληνοτουρκικών συνόρων, με παράλληλη αναβάθμιση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης. Πρόκειται για ένα έργο που το κόστος του έχει προβλεφθεί από τον Προϋπολογισμό, αλλά με ενέργειες του πρωθυπουργού επιδιώκεται χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επιπλέον, το 2022 οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο απέτρεψαν με την παρουσία τους την είσοδο στη χώρα μας σε 260.000 παράνομους μετανάστες. Την ίδια περίοδο στην επικράτεια έγιναν 1.491 συλλήψεις διακινητών.

Σχετικά με τον δεύτερο πυλώνα, το 2022, σε σχέση με την περίοδο 2015-2019, κλοπές, διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες είναι μειωμένες κατά 25% στην επικράτεια.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του