Σκέψεις για κλείσιμο όλων των αεροδρομίων της χώρας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια στη χώρα μας για την αντιμετώπιση διασποράς του κορονοϊού, άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Ο ίδιος διευκρίνισε (στον ΣΚΑΙ) ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

«Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του» δήλωσε ο υπουργός εξηγώντας πως πρόκειται για «μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως» και εξηγώντας ότι «θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο