Σε δημοπρασία βγάζει η ΤΙΕΔΑ τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβο»

Με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και μετά από το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον ιδιώτη

Τι σχεδιάζει να κάνει στο χώρο ο επαγγελματίας που εκδήλωσε ενδιαφέρον

Σε αναζήτηση ιδιώτη που θα αναλάβει την ανακατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση του δημοτικού θερινού κινηματογράφου «Φλοίσβου», από το ερχόμενο καλοκαίρι, προσανατολίζεται η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον επαγγελματία της περιοχής μας.

Ο επαγγελματίας Νίκος Γεωργιάδης, παρουσίασε σε επιστολή προς την Επιχείρηση, το αρχικό του πλάνο για την αξιοποίηση του χώρου, σημειώνοντας πως διαθέτει αρκετή εμπειρία στο χώρο των θεαμάτων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Βασίλειο Δέλκο να συνεργαστεί με δικηγόρο, ώστε να συνταχθεί η διακήρυξη για τη δημοπρασία του κινηματογράφου.

Να σημειωθεί πως απουσίαζαν από τη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ Ιωάννης Καρυπίδης και Γεώργιος Παπαδόπουλος, ενώ συμμετείχαν, πέρα από τον Πρόεδρο, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Αγγελίδης και τα μέλη Στυλιανός Βραχιόλογλου, Ιωακείμ Κετσέρης, Δημήτριος Μερκούρης, Δανάη-Σοφία Κονδύλη, Χρήστος Τσάνταλης.

Ο χώρος του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Φλοίσβου», ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου, και δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 90 επί δημαρχίας Ευαγγελίδη για να αποτελέσει μια θερινή όαση για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες της. Τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξ/πολης με επιλεγμένα ποιοτικές ταινίες και φιλοξένησε δωρεάν δράσεις όπως φεστιβάλ, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Ο σχεδιασμός του επιχειρηματία

Η επιστολή του επιχειρηματία στο ΔΣ της ΤΙΕΔΑ: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω το ενδιαφέρον μου για την ενοικίαση του θερινού κινηματογράφου «Φλοίσβου». Διαθέτω πλέον αρκετή εμπειρία στο χώρο των θεαμάτων αλλά και του κινηματογράφου, αφού τα τελευταία 4 χρόνια συνεργάζομαι με τους περισσότερους κινηματογράφους και τα θέατρα στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Ειδικότερα, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 παραγωγές θεαμάτων σε 47 πόλεις της χώρας αλλά και της Κύπρου, επιθυμώ να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου αυτή αναβαθμίζοντας τον θερινό κινηματογράφο της πόλης μας.

Ο χώρος του θερινού κινηματογράφου Φλοίσβου θεωρώ ότι είναι ένα στολίδι του Δήμου, αλλά και σημείο αναφοράς για όλους τους δημότες. Στόχος μου είναι η ολική ανακατασκευή του χώρου. Δεσμεύομαι για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κινηματογράφου, αλλά και θεατρικής σκηνής που θα μπορεί να φιλοξενεί από ταινίες, θέατρα, παιδικά θέατρα, αλλά και εκδηλώσεις του Δήμου μας και φυσικά ιδιωτών, σεβόμενος πάντα τον περιβάλλοντα χώρο και το πράσινο.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε αναπτύξει με την αρχιτεκτονική ομάδα που θα ασχοληθεί με αυτό, ο χρόνος ανακατασκευής του χώρου θα είναι περίπου 4 μήνες, καθώς, όπως ήδη αναφέρθηκε, θα προχωρήσουμε σε ριζική αλλαγή, από το δάπεδο, τους χώρους του κυλικείου, τα WC, την ανάπλαση και διακόσμηση του χώρου, στοχεύοντας και στην αύξηση της χωρητικότητας. Στόχος μας είναι, αν προχωρήσουμε στο έργο αυτό, ο χώρος να λειτουργεί από τις 15 Μάϊου 2022. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο