Προτάσεις για άμεσα μέτρα στήριξης των κατοίκων της Σαμοθράκης κατέθεσε η «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία»

Θ. Βίτσας: «Η οικονομία της Σαμοθράκης δεν αντέχει δεύτερο προβληματικό καλοκαίρι»

Την ανάγκη για την άμεση λήψη μέτρων στήριξης για τους κατοίκους της Σαμοθράκης και την τοπική οικονομία του νησιού που δεν αντέχει ένα ακόμη προβληματικό καλοκαίρι, τονίζει η παράταξη «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Θανάση Βίτσα.

Όπως επισημαίνεται στην παρέμβαση της παράταξης, «ανησυχούμε για τις μεγάλες δυσάρεστες επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία η πανδημία του COVID-19. Σε τοπικό επίπεδο η οικονομική κατάσταση επαγγελματιών του τουρισμού και γενικά όλων, των αγροτών ( κτηνοτρόφων, γεωργών, ελαιοπαραγωγών, μελισσοκόμων, κτλ) των αλιέων, μικρών βιοτεχνών (τυροκομείο, ζυθοποιείο, τοπικά γλυκά, οινοπαραγωγή κτλ), μεταφορέων κτλ είναι οριακή. Η τοπική οικονομία στο σύνολό της θα υποστεί τις επικείμενες επιπτώσεις μετά και την οικονομική καταστροφή της ακτοπλοικής κρίσης του περσινού καλοκαιριού».

Ο κ. Βίτσας σημειώνει πως θα πρέπει άμεσα ο Δήμος Σαμοθράκης να λάβει έκτακτα μέτρα ανακούφισης και σε τοπικό επίπεδο, όπως έχουν ήδη κάνει οι περισσότεροι δήμοι της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό προτείνονται τα εξής:
1. Την απαλλαγή από το ενιαίο τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα από την έναρξη των περιορισμών ως και την έναρξη της τουριστικής κίνησης.
2. Την απαλλαγή από τέλη επαγγελματικών δραστηριοτήτων ( κοινόχρηστων χώρων, παρεπιδημούντων κτλ) για την ίδια χρονική περίοδο.
3. Την προσωρινή απαλλαγή (έως τέλος του καλοκαιριού) των κτηνοτρόφων από χρεώσεις στο δημοτικό σφαγείο.
4. Την προσωρινή απαλλαγή (έως το τέλος του καλοκαιριού) του τέλους άρδευσης.
5. Ενέργειες του Δήμου προς τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης για απαλλαγή των λιμενικών χρεώσεων στους αλιείς της Σαμοθράκης για το αντίστοιχο διάστημα.

Η πρόταση θα κατατεθεί από την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο