Πρόσβαση στο ΠΓΝΑ μέσω Εγνατίας Οδού ως το καλοκαίρι του ’22

Την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Κωνσταντίνος Κουτσούκος

Ως τέλος του ’23 θα ολοκληρωθεί η παράκαμψη Προβατώνα

Ρεπορτάζ : Γιώργος Πανταζίδης, Κική Ηπειρώτου

Την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, που αφορά στην άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Εγνατία Οδό, ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη ο  διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Πρόκειται για ένα θέμα που χρονίζει και που θεωρείται πολύ κρίσιμη η επίλυσή του, καθώς η δίοδος που θα ανοίξει θα επιτρέπει στα ασθενοφόρα να φτάνουν πιο γρήγορα στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το εάν η διέλευση θα επιτραπεί και για άλλα οχήματα ιδιωτών,  είναι κάτι που φαίνεται πως θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης, από τα γραφεία της Εταιρείας στον κόμβο της Κίρκης, ο κ. Κουτσούκος μετέφερε τα ευχάριστα νέα, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει για τη μεγάλη συμβολή του στην επίλυση του θέματος τον διοικητή του ΠΓΝΑ Βαγγέλη Ρούφο

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, αλλά κυρίως τον Διοικητή του ΠΓΝΑ Βαγγέλη Ρούφο, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί πολύ στενά για το θέμα αυτό. Θα λύσουμε το θέμα της σύνδεσης σίγουρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2022 και θα μπορεί να υπάρχει πρόσβαση στο νοσοκομείο από την Εγνατία. Ξεπεράστηκε το πρόβλημα, συναίνεσε η άλλη πλευρά και όντως θα πρέπει να επισημάνω τον καταλυτικό ρόλο του κ. Ρούφου».

Τέλος του 2023 ολοκληρώνεταi ο κάθετος άξονας του Έβρου

Άλλη μία θετική εξέλιξη αφορά στην ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, με την δρομολόγηση των διαδικασιών για το τμήμα του Προβατώνα.

«Έχουμε ήδη δρομολογήσει την ολοκλήρωση μίας χρηματοδοτικής ενέργειας που είναι στον κάθετο άξονα Αρδάνιο – Ορμένιο και πλέον βρίσκεται στον αέρα, καθώς δεχόμαστε προσφορές για το κομμάτι του Προβατώνα. Είναι επίσης ένα θέμα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ, πολλά χρόνια και θα κλείσει έτσι μια προσπάθεια ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα. Το έργο ήταν «κολλημένο» για 5-6 χρόνια, κι έχει χρόνο ολοκλήρωσης ως το τέλος του 2023. Αυτό είναι υποχρεωτικό, καθώς υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης που πρέπει να ολοκληρωθεί στο συγκεκριμένο χρόνο».

Επιπλέον, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε και στη νέα γέφυρα που θα συνδέει την Ελλάδα και την Τουρκία, στους Κήπους, για την οποία είπε ότι έχει  προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μελετητικό κομμάτι. «Βρισκόμαστε στην διαδικασία ανάδειξης οριστικού μελετητή για τη νέα γέφυρα στους Κήπους» .

 

Βελτίωση οδοστρώματος

Ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε και στις εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στην ανατολική Εγνατία Οδό, καλώντας τους χρήστες να δουν πλέον την Εγνατία με άλλο μάτι.

«Σήμερα ολοκληρώσαμε μία προσπάθεια δύο ετών, μαζί με τον Υφυπουργό κ Καραγιάννη, το ΔΣ της Εγνατίας Οδού, τον πρόεδρό μας κ Κωνσταντόπουλο, κι είμαστε σε θέση να πούμε ότι ο ασφαλτοτάπητας, σε όλη την ανατολική Εγνατία βρίσκεται σε πολύ καλό και υψηλό επίπεδο… Κάναμε έργα συντήρησης τα οποία δεν είχαν γίνει για περίπου 15 χρόνια και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και εμείς που τα υλοποιήσαμε αυτά αλλά και ο κόσμος που θα τα χρησιμοποιήσει.

Ένα χρόνο πριν,  είχαμε ξεκινήσει στον σταθμό Αρδανίου, και με κάποιους από εσάς είχαμε συζητήσει ότι έμπαινε σε λειτουργία ένας σταθμός διοδίων, ενώ ο ασφαλτοτάπητας δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε. Το είχαμε παραδεχθεί τότε, διότι πάντα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Σήμερα όμως έχουμε μία ποιότητα ασφαλτοτάπητα κι ολοκληρώσαμε αυτά που θέλαμε να κάνουμε».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Egnatia Pass, το οποίο, όπως είπε, και στην περιοχή μας έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ εδώ κι ένα χρόνο, πανελλαδικά, έχουν εγγραφεί 100.000 πολίτες ως συνδρομητές.

«Αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ, δηλαδή, πολύ λίγες εταιρείες, έως καμία, δεν έχει πετύχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να πουλήσει και να διοχετεύσει στην αγορά τόσους πολλούς πομποδέκτες. Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν δωρεάν τον πομπό στα σημεία εξυπηρέτησης, ενώ υπάρχουν και εκπτωτικά πακέτα για τα διόδια».

 

«Παγωμένοι» οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

Ερωτηθείς από τη ΓΝΩΜΗ για το θέμα της δημιουργίας Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, που θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια από την Εγνατία Οδό, αλλά για διάφορους λόγους δε δημιουργήθηκαν, ο κ Κουτσούκος παρέπεμψε στον ιδιώτη που θα αναλάβει τον δρόμο στο μέλλον.

«Ο δρόμος βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης, έχει ανακοινωθεί η παραχωρησιούχος, η οποία έχει  την υποχρέωση να κατασκευάσει  τους ΣΕΑ. Αρα, είναι δραστηριότητα που η Εγνατία δεν θα την ολοκληρώσει ούτε θα την ξεκινήσει, προφανώς ο νέος παραχωρησιούχος  είναι αυτος που θα την ξεκινήσει».

 

Κολλημένο το οδικό δίκτυο στη Σαμοθράκη

Αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εγνατίας Οδού και Δήμου Σαμοθράκης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, από το 2020 ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού είπε πως έγιναν προσπάθειες, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, να προχωρήσουν πιο γρήγορα κάποιες διαδικασίες, ωστόσο για γραφειοκρατικούς λόγους, ο τρόπος ανάθεσης των μελετών δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι το θέμα προχωρά με την τυπική, αργή διαδικασία που αφορά στην εκπόνηση μελετών.

 

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς            

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς για τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωσταντίνου Κουτσούκου αναφορικά με τη διάνοιξη σύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) και τη συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Ορμενίου – Αρδανίου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο γραφείο του.

Ένα πάγιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και των τοπικών φορέων, που εκφράστηκε και στη σύσκεψη των δύο ανδρών στις αρχές του 2020, προχωρά προς υλοποίηση. Ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε τον κ. Πέτροβιτς πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής εξόδου που θα διευκολύνει τη διακομιδή ασθενών στο ΠΓΝΑ. Επίσης, ανέφερε πως η δημοπράτηση για το έργο  ολοκλήρωσης της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, στις 28 του μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, ενώ η παράδοση του δρόμου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών θα γίνει μέσα στο 2023.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούκο για την ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία στα έργα που είναι καθοριστικά για την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο