Προσπάθεια για αναβίωση της αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακας – Αλεξανδρούπολης

Πρωτοβουλία του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Ελλάδας – Κύπρου και της Περιφέρειας ΑΜΘ για εβδομαδιαίο δρομολόγιο φέτος το καλοκαίρι
Θετικά αποτελέσματα από παλαιότερη σύνδεση των δύο περιοχών

της Κικής Ηπειρώτου

Την αναβίωση της αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακας – Αλεξανδρούπολης ζητούν από κοινού ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Ελλάδας-Κύπρου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Για τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη αποσταλεί σχετικές επιστολές στις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας. Η πρόταση αφορά τη σύνδεση των δύο προορισμών με εβδομαδιαίο δρομολόγιο για το ερχόμενο καλοκαίρι (για 2 – 3 μήνες), ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες τουριστικής σύσφιξης των σχέσεων Κύπρου και ΑΜΘ.
Η σύνδεση Κύπρου – Αλεξανδρούπολης θα εξυπηρετεί εκτός από τους επισκέπτες στις δύο περιοχές, τους εργαζόμενους Κύπριους στην περιοχή και αντίστροφα, τους φοιτητές των δύο χωρών και επιχειρηματίες.
Σημειώνεται ότι πριν χρόνια οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν καθιερώσει αυτό το δρομολόγιο και είχε πολύ θετική απήχηση στην τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο περιοχών.
O Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωσήφ Ιωσήφ μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση της Κύπρου αναφέρθηκε στα οικονομικά και εμπορικά οφέλη που ενδεχομένως να προκύψουν.
“Υπάρχει ενδιαφέρον από Κύπριους να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν την περιοχή. Υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπάρχουν Ελλαδίτες φοιτητές από αυτή την περιοχή στην Κύπρο. Υπάρχει επίσης ένας μικρός αριθμός εργαζομένων και ο ανθρώπινος παράγοντας που μπορεί να διακινηθεί.”
Υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελούνταν και ότι καταργήθηκε με το “λουκέτο” στην αεροπορική εταιρεία.
“Για να είναι βιώσιμο, εισηγούμαστε να γίνεται μια φορά την εβδομάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι για να δούμε πως θα πάει.”
Ο κύριος Ιωσήφ σημείωσε ότι οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο προορισμό διακινούνται σήμερα μέσω Αθηνών ή Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί αντικίνητρο για τον τουρισμό.
Αφορμή για την υποβολή της πρότασης αποτέλεσε πρόσφατη επίσκεψη των επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κύπρο, κατά την οποία έγιναν παρουσιάσεις για ευκαιρίες ανάπτυξης και επένδυσης σε επιχειρηματικούς και τουριστικούς παράγοντες.
“Κοντά είναι η Θάσος και η Σαμοθράκη που αρκετοί Κύπριοι τις επιλέγουν για διακοπές και αυτό που μας είπαν οι τουριστικοί πράκτορες ότι μπορούν να βάλουν εκδρομές. Όποια εταιρεία το αναλάβει θα έχει ένα δεδομένα πελατολόγιο”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο