Πρόσκληση σε βουλευτές, Περιφερειάρχη για σύσκεψη από την Επιτροπή Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν προσκληθεί στη σύσκεψη που συγκαλεί η Επιτροπή Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας, στις 11 το πρωί της Κυριακής (04/04), με σκοπό να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων για τις δομές του Φυλακίου.
Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή και τις τελευταίες δημοσιεύσεις που έγιναν στη «Διαύγεια» από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για επικείμενες παρεμβάσεις στο Κ. Υ. Τ.
«Όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η τοπική κοινωνία και οι θεσμικοί φορείς της περιοχής εμπαίζονται από την πλευρά της κυβέρνησης…», τονίζει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ζητά συνεχώς παρατάσεις για να καταθέσει τις “τελικές της προτάσεις”, τρέχει παράλληλα την επέκταση με διαδοχικές αποφάσεις που δημοσιεύονται.
Υπογραμμίζει επίσης πως ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον δήμο Ορεστιάδας, δεν έχει κατατεθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το τεχνικό δελτίο που αφορά στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στις δομές του Φυλακίου, και η δημιουργία “υπερδομών” προχωρά, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, παρότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αντιδρά σε αυτό.
Στην ίδια ανακοίνωση η Επιτροπή στρέφει τα βέλη της και προς τον Περιφερειάρχη αλλά και προς βουλευτές του νομού, επικρίνοντάς τους αφενός για την απουσία τους από το δεύτερο συλλαλητήριο που έγινε στα μέσα Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, αφετέρου καταλογίζει και «αφωνία» σε κάποιους από αυτούς, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
«Ο αγώνας θα κλιμακωθεί με αποφασιστικότητα για την ανατροπή των κυβερνητικών αποφάσεων», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τους πολιτικούς τακτικισμούς της, που σκοπεύουν στην κόπωση της τοπικής κοινωνίας… και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε έναν δήμο με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και όχι συνώνυμο “φυλακής ανθρώπινων ψυχών”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο