Προς απόλυση δεκάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Από 1η Απριλίου εγκαθίσταται εργολάβος – Για ποιο λόγο ο ιδιώτης θα μας κοστίσει τελικά ακριβότερα, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Έβρου

της Κικής Ηπειρώτου

Προς απόλυση οδεύουν περίπου 70 εργαζόμενοι της καθαριότητας που τα τελευταία χρόνια απασχολούνται ως συμβασιούχοι στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπως και ακόμη 30-40 από άλλους τομείς.
Αιτία, η απόφαση της διοίκησης να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη, η οποία, όμως, βασίζεται σε οικονομοτεχνική μελέτη που, σύμφωνα με καταγγελίες, εκπονήθηκε πριν 2,5 χρόνια, με εντελώς διαφορετικά κόστη σε σχέση με σήμερα. Έτσι, όπως καταγγέλλεται, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, η εν λόγω εταιρεία, αφού αναλάβει επίσημα την εργολαβία, να διεκδικήσει, όπως προβλέπει ο νόμος, αναπροσαρμογή της σύμβασης, για ποσό έως και 50% παραπάνω από το αρχικά προϋπολογισθέν, τινάζοντας το κόστος στον αέρα, όπως και την επιβάρυνση του δημοσίου.
Παράλληλα, στην εν λόγω μελέτη, το οικονομικό πρόκριμα υπέρ του ιδιώτη, χαρακτηρίζεται ως ελάχιστο και παράλληλα παρελκυστικό, καθώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν ενσωματώθηκε στην σύγκριση ΣΟΧ – ιδιώτη ο ΦΠΑ που κοστίζει ο εργολάβος.
Υπενθυμίζεται πως η προηγουμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει για την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία, προχωρώντας σε προσλήψεις εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η κυβέρνηση της ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2019, άλλαξε το όριο (από 2 χρόνια σε 1) για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, δεν επέκτεινε το θεσμικό Πλαίσιο των Ατομικών Συμβάσεων, ανοίγοντας και πάλι την πόρτα στους εργολάβους.
Στην προκειμένη περίπτωση, οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν τέλη Ιουνίου, ωστόσο, μέσα από νομικό παραθυράκι, η διοίκηση του νοσοκομείου μπορεί να διακόψει νωρίτερα τις συμβάσεις τους, όπως και θα κάνει.

«Δεν είναι πιο συμφέρουσα η λύση του ιδιώτη»

Στη συνάντηση με τη διοίκηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, Στάθης Ασπιώτης, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα των συμβασιούχων του νοσοκομείου.
Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο κ. Ασπιώτης, η διοίκηση ισχυρίζεται ότι είναι προς το δημόσιο οικονομικό συμφέρον να αναλάβει την καθαριότητα του ΠΓΝΑ εργολάβος.
«Ωστόσο, η οικονομοτεχνική μελέτη που έγινε το 2020 δεν έχει επικαιροποιηθεί, όπως θα έπρεπε, προκειμένου να προσαρμοστούν τα κόστη εκείνα που προέβλεπε στα σημερινά δεδομένα. Όπως γνωρίζουμε όλοι, τα υλικά καθαριότητας έχουν αυξηθεί κατά 20-30%, ενώ και ο κατώτατος μισθός έχει λάβει ήδη δύο αυξήσεις και επίκειται και τρίτη. Στην προσφορά του ιδιώτη, με την οποία κέρδισε το διαγωνισμό, ο προϋπολογισμός του έργου που θα αναλάβει ανέρχεται σε 1,7 εκ ευρώ, με τις παλιές τιμές. Όπως αναφέρεται μάλιστα, το κέρδος του θα είναι 1.500 ευρώ το μήνα, που φαίνεται αδιανόητο μικρό. Φανταστείτε ότι ακόμη κι αυτό θα εκμηδενιστεί, αν λάβουμε υπόψη πόσο αυξημένα θα είναι τα έξοδά του. Οπότε, θεωρείται βέβαιο ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ιδιώτης δεν θα μπορεί να «βγει» οικονομικά και θα κάνει χρήση του ΦΕΚ που προβλέπει ότι ο ιδιώτης, μπορεί να ζητήσει από το δημόσιο αναπροσαρμογή της αρχικής σύμβασης ως και 50%! Επομένως, θα μας στοιχίσει πολύ περισσότερο ο εργολάβος, από το να διατηρούσαμε το προηγούμενο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου».
Όσο για τη διατήρηση των ίδιων εργαζομένων από τον ιδιώτη, προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους τόσες οικογένειες, ο κ. Ασπιώτης εκφράζει τον φόβο πως παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης δεν προβλέπεται να επαναπροσληφθούν περισσότερα από 20-30 άτομα. Όπως σημειώνει, «δεν είμαστε κατά των ιδιωτών, όμως, δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας που να υποχρεώνει τον εκάστοτε εργολάβο να μην εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο… Είναι πράγματα που έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνουν: Να μην πληρώνονται οι υπερωρίες, να μην τηρούνται τα 8ωρα, να ζητάνε πίσω δώρα ή τα παραπάνω χρήματα από τα επίσημα που έχουν συμφωνηθεί. Αν η σύμβαση λέει 700 ευρώ, συχνά ο εργοδότης που θέλει να δίνει μισθό 500 ευρώ, αναγκάζει τον εργαζόμενο να τα βγάζει από την τράπεζα και να του τα δίνει πίσω. Σε μία περίπτωση στην περιοχή μας είχε επιστρατευτεί μέχρι και ένα … κουτί με γλυκά, στο οποίο φυσικά δεν είχε γλυκά, αλλά τα χρήματα που έδιναν πίσω οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Οι οποίοι εργαζόμενοι, βέβαια, φορολογούνται για μισθούς που δεν λαμβάνουν στην πραγματικότητα», σημειώνει ο κ. Ασπιώτης,

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο