Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, «στο τραπέζι» βρίσκονται οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, ενώ αναμένεται και αύξηση στα 200 ευρώ από 150 και στα 400 ευρώ από 200 για ΑμΕΑ. Προτεραιότητα, θα δοθεί σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους κλπ.
Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση, με σειρά προτεραιότητας ανάλογα το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Βασική προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να μην έχουν κληρωθεί σε άλλα προγράμματα που «έτρεξαν» το προηγούμενο διάστημα. Η κλήρωση για τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 33 της 2ης Τροποποίησης του ΦΕΚ για τον «Τουρισμό για Όλους», η έγκριση και χρηματοδότηση ισχύει από το 2023 έως το 2025.


