Πολύ κρύο, αλλά μάλλον χωρίς χιόνια, φέρνει στον Έβρο η «Ελπίδα»

Ως και τους μείον 10 θα φτάσει η πραγματική αίσθηση του κρύου, με ενισχυμένους βοριάδες, υγρασία, ηλιοφάνεια και ολικό παγετό  

Οι προγνώσεις ανά περιοχή για το Σαββατοκύριακο

 

Πολύ κρύο και ενισχυμένους βοριάδες θα φέρει στον Έβρο από το Σάββατο το νέο κύμα κακοκαιρίας, που οι μετεωρολόγοι έχουν ονομάσει Ελπίδα». Ο συνδυασμός χαμηλών θερμοκρασιών και ενισχυμένων βοριάδων θα ρίξει την πραγματική θερμοκρασία αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, περίπου ως το τέλος του μήνα. Ωστόσο, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σημαντικές χιονοπτώσεις και στον Έβρο, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε άσπρη μέρα αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, μετά την Παρασκευή «έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο υδράργυρος ενδέχεται να “φλερτάρει” και με τους -15° με -18° στη βόρεια Ελλάδα όπου αναμένουμε να ξαστερώσει με αυξημένες τις πιθανότητες ακόμη και για ολικό παγετό!!! Είχαμε αναφέρει αυτή την εξέλιξη αρκετές ημέρες πριν όταν μιλήσαμε για τον ΩΜΕΓΑ εμποδιστή και που θα έστελνε διαδοχικά κύματα ψύχους προς τη χώρα μας στο δεύτερο μισό του μήνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει, από το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις και για νέο κύμα 26 με 29/1. Πρόκειται για μία πολύ ψυχρή, πολική αέρια μάζα η οποία κατευθύνεται νοτιότερα και, την Παρασκευή, θα φτάσει στα νότια Βαλκάνια. Μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας, λοιπόν, αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Περισσότερο χιόνι θα δουν οι περιοχές από τη Θεσσαλία και κάτω, και συγκεκριμένα Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Πελοπόννησος, ενώ χιόνια προβλέπεται να δούμε και στην Αττική.

Στον Έβρο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι και ο υδράργυρος να πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Για παράδειγμα, στην Αλεξανδρούπολη, οι ανώτερες θερμοκρασίες θα είναι το Σάββατο και την Κυριακή στους 2 με 3 βαθμούς, ενώ οι χαμηλότερες στους -3 με -4. Ωστόσο, λόγω των ανέμων και της αυξημένης υγρασίας, η πραγματική αίσθηση του κρύου θα είναι στους -7 με -9! Παρ’ όλα αυτά, δεν προβλέπονται πουθενά αξιόλογες χιονοπτώσεις ούτε καν στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, ενώ ο ήλιος φαίνεται πως θα μας συντροφεύει μαζί με τον παγετό, καθ’ όλη τη διάρκεια της «Ελπίδας»! Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν περίπου ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με προοπτική να διατηρηθούν σε λίγο πιο φυσιολογικά επίπεδα ως το τέλος του μήνα.

Ορεστιάδα
Αλεξανδρούπολη
Διδυμότειχο
Σαμοθράκη
Σουφλί

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο