«Πόλη και Πολίτες»: Το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων στην χερσαία ζώνη του λιμένα, δεν λύθηκε με μαγικά ….

Για προσφιλή τακτική της οικειοποίησης από τη νέα Δημοτική Αρχή προσπαθειών, έργων, εκδηλώσεων και ιδεών, “που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, μη έχοντας να προβάλει κάτι δικό της εδώ και δέκα μήνες”, κατηγορεί την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης η παράταξη του πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη  «Πόλη και Πολίτες».

Αντικείμενο της αντιπαράθεσης η πρόσφατη ανακοίνωση για το θέμα των απαλλοτριώσεων στην χερσαία ζώνη του λιμένα, για τα λεγόμενα «Μαϊστριανά».

Όπως σημειώνει το δελτίο τύπου της Δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης «Πόλη και Πολίτες», το  πρόβλημα δεν λύθηκε με μαγικά ….

«Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης,  έπειτα από την επίσκεψη του Δημάρχου στον Υπουργό Ναυτιλίας, ανακοινώνεται πως θα δοθεί λύση στο θέμα των απαλλοτριώσεων στην χερσαία ζώνη του λιμένα.

Σαφώς πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, για την οποία όμως έχουν μοχθήσει και εργασθεί πολλοί θεσμικοί φορείς επί σειρά ετών, Πρόεδροι του ΟΛΑ, Δήμαρχοι, Επιμελητήριο, Μητρόπολη, Επιστημονικοί Σύλλογοι και άλλοι,  σε καμία περίπτωση όμως , δεν ήταν θέμα που θα λυνόταν με μία απλή επίσκεψη του Δημάρχου.

Αντί πανηγυρισμών λοιπόν, θα ήταν πολιτικά ηθικό, να σταματήσει η προσπάθεια εκμετάλλευσης των αγώνων του παρελθόντος, προς όφελος της δημόσιας εικόνας του Δημάρχου. Επίσης,  η πολιτική αξιοπρέπεια και ευαισθησία επιβάλουν να γίνει αναφορά, σε αυτούς που συνέβαλαν για το αποτέλεσμα αυτό, μιας και το θέμα δεν λύθηκε ως δια μαγείας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο