Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Χανό

Η Σαμοθράκη πενθεί. Το νησί του Έβρου, σύσσωμος ο κόσμος του, αλλά και αρκετοί φίλοι και συνοδοιπόροι του από την Αλεξανδρούπολη, είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Χανό.

Στον άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στη Σαμοθράκη, είτε με τις συνεχείς θητείες του στη διοίκηση του Δήμου, είτε ασκώντας το λειτούργημα του ιατρού

Πλήθος κόσμου, θέλησε να πει το  «Καλό κατευόδιο» και να συλλυπηθεί την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Συλλυπητήρια

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης αναφέρει τα εξής: 

Η Σαμοθράκη, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ιατρικός κόσμος θρηνούν την μεγάλη απώλεια του Γιώργου Χανού. Ενός αυτοδιοικητικού άντρα, ενός επιστήμονα, ενός γνήσιου Σαμοθρακίτη που συνέδεσε όλη του τη ζωή με την προσφορά στους συνανθρώπους του!

Ο Γιώργος Χανός με το ήθος και τη δράση του, άφησε ανεξίτηλο το κοινωνικό του αποτύπωμα στο αγαπημένο του νησί. Οι συνδημότες του, οι φίλοι του θα τον θυμούνται για πάντα και θα συνεχίσουν με σεβασμό το έργο που τους κληροδότησε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δημότες της Σαμοθράκης».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ , Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ανέφερε:

Αποχαιρετούμε σήμερα με απέραντη θλίψη τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΝΟ, ο οποίος τίμησε επί σειρά ετών το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποχαιρετούμε τον αγωνιστή Δήμαρχο, τον λαμπρό επιστήμονα αλλά κυρίως τον άνθρωπο της προσφοράς και της τεράστιας αγάπης για τη Σαμοθράκη, τον Έβρο και τη Θράκη μας. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Σαμοθρακίτικης γης που θα τον σκεπάσει.

Λίγα λόγια για τον Γ. Χανό

Ο Γιώργος Χάνος γεννήθηκε το 1943 στην Χώρα Σαμοθράκης. Η μητέρα του ήταν δασκάλα στο νησί από το 1933 και για όλη της τη ζωή, ενώ ο πατέρας του διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Σαμοθράκης από το 1951 και για πολλές τετραετίες.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική. Υπηρέτησε το αγροτικό και την στρατιωτική του θητεία στην Σαμοθράκη και τον Έβρο.

Το 1978, απέκτησε τον τίτλο  του πανεπιστημιακού ιατρού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έφτασε στην  βαθμίδα του μόνιμου επίκουρου καθηγητή, έχοντας στο ενεργητικό του πλούσια αναγνωρισμένη επιστημονική συγγραφική και εκπαιδευτική δράση.

Το 1998, έγινε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και το 2008 συνταξιοδοτήθηκε με την ιδιότητα του Διευθυντή Χειρουργικής.

Η αγάπη του για τον τόπο του και η επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά τον οδήγησε στην ενασχόληση με την πολιτική.

Το 1982, εξελέγη πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχίας Έβρου,.

Το 1998, εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Σαμοθράκης. Το αξίωμα του Δημάρχου είχε την τιμή να υπηρετήσει για δεύτερη φορά την τετραετία 2003-2006, καθώς και από το 2011 έως το 2014.

Στις εκλογές του 2019 συμμετείχε και πάλι με δικό του συνδυασμό

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο