Πιο σκληρό lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και τηλεργασία σε όλη τη χώρα

Πιο σκληρό lockdown, με νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης, η οποία καθημερινά αυξάνεται σε επικίνδυνα επίπεδα. Ετσι, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου:

  • σε όλη την επικράτεια, 21.00- 05.00 απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις εκτός από αυτές που αφορούν λόγους εργασίας- υγείας και συνοδεία κατοικίδου. Απαραίτητη η αποστολή sms με τους ανάλογους κωδικούς και βεβαίωση εργοδοτών.
  • Ατομική άθληση δεν αφορά σε προπόνηση αθλητικών σωματείων αλλά επιτρέπεται μόνο μέχρι 3 άτομα
  • Κυνήγι και ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Σημειώνεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μέσω SMS μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κοντά στην οικία του καθενός. Πρόκειται για τις μετακινήσεις, όπως είναι για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικιδίων.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, σε σύνθεση έως τρία άτομα και ισχυρή σύσταση να πραγματοποιείται κοντά στο σπίτι των πολιτών.

Για την τηλεργασία, από την Παρασκευή κάθε οργανισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οφείλει να διαθέτει έκθεση που να τεκμηριώνει λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο