Πικρία, απογοήτευση, από παίκτες και προπονητή του βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

«Πλέον τίθεται το ερώτημα αν η Αλεξανδρούπολη θέλει ή αν αξίζει να έχει ομάδα στη Volley League»

  Του Γιώργου Πανταζίδη

Τα όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα βόλει του Εθνικού με την Ελπίδα Αμπελοκήπων στην συνέντευξη τύπου το περασμένο Σάββατο, άφησαν σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί που ο Εθνικός παραμένει ουραγός και χωρίς νίκη, κάτι που από ότι φαίνεται δύσκολα μπορεί να αλλάξει.

Αλλά το μέγα πρόβλημα δεν είναι αυτό. Γνωρίζαμε ότι αγωνιστικά ο Εθνικός όπως παρουσιάστηκε, θα είναι ο αδύναμος κρίκος του φετινού πρωταθλήματος της Βόλει Λιγκ. Γνωρίζαμε ότι το τεχνικό τιμ και οι αθλητές της ομάδας της Αλεξανδρούπολης αναλαμβάνουν μια … «αποστολή αυτοκτονίας».

Και βέβαια, είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για την φετινή πορεία της ομάδας του Έβρου που για χρόνια μας έκανε περήφανους, για χρόνια έφερνε επιτυχίες στον αθλητισμό και την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα.

Ο καλύτερος, διαχρονικά, εκπρόσωπος του τόπου μας, παραπαίει και δυστυχώς δεν φαίνεται ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το θετικό για να σταματήσει την κατηφόρα. Η αντιπαράθεση μεταξύ του Ερασιτέχνη και του ΤΑΑ, μεταξύ παλαιών και νυν διοικητικών παραγόντων ή προπονητών, η αποστασιοποίηση παλαιών αθλητών αλλά και η παγερή αδιαφορία θεσμικών αρχών και φορέων , όπως ο Δήμος, η Περιφέρεια, και ο επαγγελματικός – επιχειρηματικός κόσμος  δεν προϊδεάζουν για τη δημιουργία κάποιου παράθυρου ελπίδας.

Ο προπονητής του Εθνικού που και σαν αθλητής τίμησε την φανέλα του συλλόγου, ο Γιώργος Ανδραβίζος, δεν μπορούσε να κρύψει την απόγνωσή του κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του … Πίκρα και απογοήτευση τα συναισθήματά του….

Το ίδιο και ο Γρηγόρης Κοντοστάθης που απέρριψε προτάσεις άλλων ομάδων για να βοηθήσει τον Εθνικό στις δύσκολες στιγμές του. «Αραγε, η Αλεξανδρούπολη θέλει ομάδα στην Α1 του βόλεϊ; ας μας απαντήσουν» αναρωτήθηκε απελπισμένος…

Και εμείς αναρωτιόμαστε … όσοι γέμιζαν το κλειστό στις χαρές και στις νίκες, όσο υπηρέτησαν με τον έναν και τον άλλον τρόπο την ομάδα από διάφορα πόστα, οι εκπρόσωποι αρχών, επιχαίρουν της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί;

Διατίθεται κανείς να αναλάβει πρωτοβουλία για να γυρίσει η κατάσταση και έστω από τοι τέλος της θλιβερής φετινής αγωνιστικής περιόδου, να ξαναμπούν οι βάσεις (με σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα) για να επανέλθει ο Εθνικός στο δρόμο που του αξίζει…

 

Τι είπαν Ανδαβίζος και Κοντοστάθης

Μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου Ανδαβίζος και Κοντοστάθης έβγαλαν από μέσα τους σαν μια εξομολόγηση ψυχής τα όσα βιώνουν και νιώθουν…

Ο προπονητής του Εθνικού, Γιώργος Ανδραβίζος, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Ελπίδα για τη νίκη της. Εμείς δεν πήγαμε καθόλου καλά, ιδίως στο σέρβις, που ήταν πολύ αδύναμο. Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω τον λιγοστό κόσμο που μας ακολουθεί και στα καλά και στα άσχημα, αλλά και να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Παλεύουν μέσα στο γήπεδο για τον εαυτό τους και αυτό είναι το λυπηρό στην όλη κατάσταση… Προσπαθούμε να διορθώνουμε κάποια πράγματα, αλλά οι συνθήκες είναι άνισες. Δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη για να μας βοηθήσει. Είμαστε μόνοι στον ωκεανό, δυστυχώς… Κάναμε πολλή υπομονή σ’ αυτόν τον α’ γύρο, προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια πράγματα, αλλά όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά μόνο απογοήτευση μας φέρνουν. Τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ πεσμένα, θα μιλήσω μαζί τους και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Ο παίκτης του Εθνικού, Γρηγόρης Κοντοστάθης, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Ελπίδα για την εμφάνιση που έκανε, έδειξε ότι μας είχε “διαβάσει” και ήταν αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία. Στα του Εθνικού έχουμε κάνει πολλή υπομονή, εγώ προσωπικά πίστευα ότι ο α’ γύρος θα ήταν πάρα πολύ δύσκολος, αλλά περίμενα ότι με το που θα άνοιγε η χειμερινή μεταγραφική περίοδος θα ερχόταν μία βοήθεια στην ομάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τα μπάτζετ των ομάδων στο βόλεϊ είναι πολύ χαμηλά πλέον και με λίγα χρήματα μπορείς να φτιάξεις μία αξιόμαχη ομάδα, που θα παίζει και θα κερδίζει. Δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα στον Εθνικό δυσκολευόμαστε ακόμα και να κάνουμε προπόνηση. Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή μου, που έχει στηρίξει τόσο πολύ μέχρι τώρα. Έχουμε πασαδόρο μία φορά την εβδομάδα, λόγω των σπουδών του που δεν γίνεται φυσικά να τις θυσιάσει και το σεβόμαστε όλοι. Πλέον τίθεται το ερώτημα αν η Αλεξανδρούπολη θέλει ή αν αξίζει να έχει ομάδα στη Volley League, γιατί δεν βλέπω κάποιον να βοηθά έμπρακτα ή να γίνονται κινήσεις για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αν μια πόλη με τόσες επιχειρήσεις και τόσο τουρισμό δεν μπορεί να βρει 40, 50, 60 χιλιάδες ευρώ για να έχει μια αξιόμαχη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, νομίζω ότι είναι τραγικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, πλέον έρχονται στο γήπεδο αυτοί που πραγματικά αγαπάνε την ομάδα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί ξέρω ότι ακόμα και αν πέσει ο Εθνικός θα συνεχίσουν να είναι δίπλα μας. Καλή συνέχεια σε όλους».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο