ΠΓΝΑ: Τέθηκε σε λειτουργία το pet-scan!

Οι πρώτοι ασθενείς ήδη υπεβλήθησαν σε επιτυχή εξέταση

Σε λειτουργία τέθηκε μετά από χρόνια αναμονής και προετοιμασίας το υπερσύγχρονο μηχάνημα pet-scan, που αποτελεί μια δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αξίας περίπου 3 εκ €.

Την ευχάριστη είδηση έκανε γνωστή ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής του ΔΠΘ και διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του Γ.Π.Ν.Α κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος έγραψε στο Facebook:

“ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ! ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗ RET/CT ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΓΝΑ. Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ Ι.Σ ΝΙΑΡΧΟΥ,  Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΚΘ”.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” με τη σειρά του σχολίασε:

“Το PET/CT στο ΠΓΝΑ,είναι πραγματικότητα!!!Συγχαρητήρια Athanassios Zissimopoulos και σε όλο το προσωπικό!!! Μια νέα εποχή με περισσότερα “όπλα”, ξεκίνησε για τους ασθενείς με καρκίνο !”

Η προσφορά της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών είναι ανεκτίμητη σε πολλά επιστημονικά πεδία της Ιατρικής όπως κυρίως σε Ογκολογία, Νευρολογία, Αιματολογία, Παιδιατρική , Λοιμωξιολογία, Καρδιολογία, Ουρολογία Ορθοπεδική κλπ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο