ΠΓΝΑ: 12 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για αποκατάσταση σοβαρών κτιριακών προβλημάτων

Προβλέπεται αντικατάσταση δαπέδων και μόνωσης, ανακατασκευή χώρων στα Επείγοντα, παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, κτλ Οι απαιτούμενες εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025

Με περίπου 12,2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου και με χρονικό ορίζοντα ως το τέλος του 2025, να έχει προχωρήσει σε μία σειρά παρεμβάσεων που στοχεύουν στην αποκατάσταση των πολλών, ομολογουμένων, κτιριακών του προβλημάτων.

Εξάλλου το θέμα έθεσαν πρόσφατα και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε σύντομη συνάντηση που είχαν με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα. Μετά από δημοσίευμα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του νοσοκομείου, η Διοίκηση προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τα έργα που έχουν προγραμματιστεί.

 

Όπως αναφέρεται, είναι γεγονός ότι σε πολλά σημεία του Νοσοκομείου όπως διάδρομοι και νοσηλευτικές πτέρυγες, η κατάσταση των δαπέδων δεν είναι καλή. Σε ορισμένα σημεία κάποιων διαδρόμων θα μπορούσε αυτή να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα άσχημη.

Είναι επίσης γεγονός ότι από το 2002, οπότε και άρχισε να λειτουργεί το νοσοκομείο και μέχρι το 2020, δεν έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε κανένα κτιριακό στοιχείο του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων και των δαπέδων.

Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν το τμήμα του Τεχνητού Νεφρού, η Νοσηλευτική Πτέρυγα της Νεφρολογικής – Αιματολογικής Κλινικής και του Στεφανιογράφου – Μονάδας Εμφραγμάτων, όπου με ενέργειες των Διευθυντών των Κλινικών έγιναν επισκευές και αντικατάσταση των δαπέδων, είτε με δωρεές ιδιωτών είτε με πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Από το 2020 και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν οι γνωστές δυσκολίες λόγω Πανδημίας COVID-19, έγιναν σταδιακά επισκευές (αντικατάσταση δαπέδων, επισκευή και πλήρη ανακαίνιση WC, αντικατάσταση κουφωμάτων) στους παρακάτω χώρους:

  1. Γενικά Χειρουργεία
  2. Νοσηλευτική Χειρουργική Πτέρυγα 3ου ορόφου
  3. Νοσηλευτική Χειρουργική Πτέρυγα 1ου ορόφου
  4. Νοσηλευτική Χειρουργική Πτέρυγα ισογείου
  5. Νοσηλευτική Χειρουργική Πτέρυγα Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων
  6. Μικροβιολογικό Εργαστήριο

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 

Σήμερα, απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς του COVID-19, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Α. σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, επικεντρώθηκε στον προγραμματισμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την κτιριακή αναβάθμιση του ΠΓΝΑ και την αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα μπορούσαν να καλύψουν τις αναγκαίες κτιριακές παρεμβάσεις.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη εξασφαλίσει μέσω χρηματοδότησης από το  Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (RRF), την υλοποίηση των κάτωθι κτιριακών παρεμβάσεων προϋπολογισμού 12.181.448,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τις ανωτέρω κτιριακές παρεμβάσεις, πρώτη έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει η Ανακατασκευή του ΤΕΠ του Π.Γ.Ν.Α. προϋπολογισμού 2.480.000 €,  με τις εργασίες να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εντός τριμήνου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF), οι απαιτούμενες εργασίες για το σύνολο των ανωτέρω κτιριακών παρεμβάσεων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Ευχαριστούμε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα που, και από την πρώτη της κιόλας επίσκεψη στο Νοσοκομείο μας,  πρόταξε την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και υποστήριξε την υλοποίηση των απαιτούμενων κτιριακών παρεμβάσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Περιφέρειας μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του