Δικαστικές περιπέτειες για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο στο ΚΕΓΕ

Το δικαστήριο δικαίωσε εταιρεία που δεν ανέλαβε την υλοποίηση του έργου. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος στην περιοχή του ΚΕΓΕ, το οποίο θα στεγάσει το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, φαίνεται πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, σε ό,τι αφορά κάποιες δικαστικές περιπέτειες που έχουν προκύψει.

Μία από τις εργολαβικές εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, από το 2017, είχε ασκήσει ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής  αίτηση ακύρωσης των  αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου,  με τις οποίες είχε δοθεί το έργο στην εταιρία SOLIS AE. Η εταιρεία που αποκλείσθηκε από τον διαγωνισμό, ζήτησε με την αίτησή της αυτή να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις,  και να συμμετάσχει στη διαδικασία, ώστε να της ανατεθεί το έργο.

Τελικώς, η υπόθεση συζητήθηκε στις 20.11.2019 και το δικαστήριο ακύρωσε την 429/2017 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία είχε κατακυρωθεί το έργο στην εταιρία SOLIS AE.  Ακολούθησε ένα «αλαλούμ» από αποφάσεις και προσφυγές, εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα, σήμερα,    το δικαστήριο  να έχει εκδώσει και κοινοποιήσει την προσβαλλόμενη με αριθ. Α148/2019 απόφαση με την οποία ακυρώνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καταδικάζοντας τον Δήμο και στην δικαστική δαπάνη.

Η Οικονομική Επιτροπή, κρίνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας,  ώστε να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης.

 

Όλη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A64%CE%9E%CE%A9%CE%A8%CE%9F-64%CE%A7?inline=true

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο