Περίεργη απομάκρυνση συγκεντρωμένων από τη γραμμή των συνόρων – Μπλόκο σε 10.000 απόπειρες εισόδου (Video)

Μια ακόμη δύσκολη νύχτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με τις ελληνικές δυνάμεις να προσπαθούν να συγκρατήσουν τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων και επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας. Στον Έβρο θα μεταβεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός,  συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από πέτρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες.

Ειδικά οχήματα της αστυνομίας βάφουν τους μετανάστες μπλε για να μπορούν να τους ξεχωρίζουν αμέσως οι αστυνομικοί και να τους συλλαμβάνουν όταν περνούν τα σύνορα στον Έβρο. Την μπλε μπογιά εκτοξεύει ο Αίαντας της αστυνομίας.Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 98 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Εικόνα σήμερα το πρωί από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, από τον δημοσιογράφο του Der Spiegel με νέες ρίψεις δακρυγόνων προς τις ελληνικές δυνάμεις:

 

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Ελάχιστοι είναι πλέον κοντά στα σύνορα

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης,  μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7.00» σήμερα το πρωί ανέφερε πως αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τα σύνορα και έχουν κινηθεί προς την τουρκική ενδοχώρα. Συγκεκριμένα, είπε: «Χθες ήταν μια δύσκολη νύχτα, υπήρχαν συνέχεια προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, απετράπησαν όλες, σε όλο το μήκος του Έβρου. Από τις 68 συλλήψεις που έγιναν μόνο οι 3 είναι Σύροι και ο καθένας βγάζει τα συμπερασματά του.

Αυτοί που ήταν από την απέναντι πλευρά ήταν καλά εξοπλισμένοι με εργαλεία και έκαναν σοβαρές απόπειρες για να χαλάσουν τον φράχτη. Πετάχτηκαν και μέσα από drone καπνογόνα και δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι λίγο περίεργη. Στην πρώτη γραμμή κοντά στον φράχτη υπάρχουν ελάχιστοι από τους μετανάστες. Έχουν αποτραβηχτεί προς την ενδοχώρα της Τουρκίας και δεν γνωρίζουμε αν θα κατασκηνώσουν εκεί, αν θα ενισχυθούν. Αυτό που έχουμε στο οπτικό μας πεδίο είναι 4-5 άτομα κοντά στα σύνορα και κάποιες δεκάδες στα χωράφια επί τουρκικού εδάφους».

Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα

Εν τω μεταξύ στα ακρά κινείται η τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ώρες: Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι όχι μόνο διευκολύνουν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές και τους μοιράζουν δακρυγόνα, αλλά ρίχνουν πια και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς. Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο.

Παρά τα μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης, που από την πρώτη στιγμή έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η διέλευση σε κανέναν, η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει μετριαστεί και όλο και περισσότερος κόσμος προσπαθεί να φτάσει στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Μητροπολίτες της Θράκης σήμερα στις Καστανιές

Στις Καστανιές θα μεταβούν σήμερα σύμφωνα με το reportal,  οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, όπου θα έχουν την ευκαιρία  να εκφράσουν προς όλους τους παριστάμενους την απόλυτη συμπαράσταση και να τους διαβεβαιώσουν για το ακμαίο φρόνημα των ακριτών πολιτών της Θράκης  και να προσφέρουν όλα τα Πνευματικά Κέντρα των Εκκλησιών στη διάθεση του Στρατού και της συνοριοφυλακής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο