Παραδόθηκαν το πάρκο δεσποζόμενων σκύλων και το «Θέατρο Νερού»

Δύο νέα συμπληρωματικά έργα έδωσε προς χρήση στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, εντός του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη.
Πρόκειται για το δημοτικό πάρκο δεσποζόμενων σκύλων και για το ‘θέατρο νερού’.

Στην πρώτη περίπτωση, το πάρκο για τους δεσποζόμενους σκύλους, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της έκτασης. Είναι ένας περιφραγμένος χώρος, περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων, που πέρα από τον άπλετο χώρο για να τρέχουν και να αθλούνται τα κατοικίδια, περιλαμβάνει και ειδικά παιχνίδια για τους τετράποδους επισκέπτες του. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων καλούνται να χρησιμοποιούν το πάρκο σεβόμενοι τους κανόνες υγιεινής και ευταξίας του χώρου που θα αναγράφονται σε πινακίδα που θα τοποθετηθεί εν καιρώ. Το πάρκο δημιουργήθηκε μετά από αίτημα των φιλόζωων της πόλης, στα πρότυπα δεκάδων τέτοιων χώρων που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Βαταμίδης σημείωσε πως το πάρκο των σκύλων προέκυψε μέσα από την ανάγκη των ιδιοκτητών τους να έχουν έναν ασφαλή χώρο στην πόλη, όπου θα μπορούν να αφήνουν τους φίλους τους ελεύθερους να τρέχουν, να παίζουν και να κοινωνικοποιούνται. Όπως είπε μάλιστα, «σαφώς υπάρχει βούληση, εφόσον υπάρχει ανάγκη, να επεκταθεί αυτό το πάρκο αργότερα κι εφόσον ζητηθεί από άλλους δημότες μια και η πόλη αυξάνεται διαρκώς, τόσο στην έκταση όσο και στον πληθυσμό της. εάν υπάρξει ανάγκη θα προχωρήσουμε στη δημιουργία κι άλλων τέτοιων πάρκων μέσα στους επόμενους μήνες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συνεχάρη τον αντιδήμαρχό του για το έργο που υλοποίησε με ελάχιστα χρήματα και πολύ μεράκι και αγάπη. Επισήμανε πως εφόσον χρειαστεί είναι εύκολο το συγκεκριμένο πάρκο να επεκταθεί περαιτέρω, καλύπτοντας συνολικά έκταση ενός στρέμματος.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι σε ένα έργο για το οποίοι δεν χρειάστηκαν μεγάλοι προϋπολογισμοί αλλά θέληση και απόδειξη ευαισθησίας για τα τετράποδα, για τους φίλους μας αυτούς που βασανίζονται, λίγο – πολύ, σε αυτή τη χώρα, έτσι όπως την καταντήσαμε.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί κάναμε κάτι που δεν ήμασταν υποχρεωμένοι εκ του νόμου να το κάνουμε. Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ως δήμος καταφύγια αδέσποτων, να τα τσιπάρεις, να τα περιθάλπεις και να επιστρέφεις στο περιβάλλον τους, όχι όμως να κάνεις αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε και παραδίδουμε στους συνδημότες μας».

Παράλληλα, ο κ. Λαμπάκης εγκαινίασε το ‘θέατρο νερού’, έναν εντυπωσιακό χώρο με έντονο το υδάτινο στοιχείο και δίνει μία σύγχρονη δυναμική στο Οικοπάρκο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του