Τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ! Αυτός είναι ο Εβρίτης κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο εντυπωσιακός απολογισμός του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ στο Λονδίνο. Απολογισμός που τον κατατάσσει και τον καθιερώνει ως παγκόσμια δύναμη στον υγρό στίβο.
Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ήταν για μια ακόμη φορά συγκλονιστικός και με μια εκπληκτική κούρσα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S8, το τρίτο χρυσό στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.
Το παιδί-θαύμα του Θρακιώτικου αθλητισμού κατάφερε να κάνει και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, δεύτερο για μετά απο αυτό του προκριματικού στο ίδιο αγώνισμα, και να κερδίσει επάξια το τρίτο του χρυσό μετάλλιο σε αυτό το Παγκόσμιο, κάνοντας φανταστική κούρσα με χρόνο 26,54.
Ο Εβρίτης πρωταθλητής του Ηρόδικου, μετά το χρυσό στα 1100μ. ελεύθερο και τα 100μ. πεταλούδα έκανε όλο τον κόσμο να μιλά για αυτόν για ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση με τον Εθνικό μας ύμνο να ακούγεται τρεις φορές στο φετινό Παγκόσμιο του Λονδίνου, γεμίζοντας μας όλους με υπερηφάνεια και φυσικά όλη την Ελλάδα και ανανέωσε το ραντεβού του για τους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.
Είναι χαρακτηριστικό του μήνυμά του: «Μια απίστευτη και αξέχαστη σεζόν τελείωσε…Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και όρεξη! Σας θέλω όλους δίπλα μου στην δύσκολη συνέχεια για να κάνουμε (ξανά) τα αδύνατα, δυνατά!! Paralympics Tokyo 2020 I’m coming and I’ll be ready!».
Γ.Π.



