Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης επιστρέφουν με Βιτάλη & Γλυκερία

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης – ο θεσμός που έχει αγκαλιάσει το κοινό όλα αυτά τα χρόνια – είναι και πάλι εδώ μετά από απουσία δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας του covid19.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο φυλλάδιο επικοινωνίας του προγράμματος των Γιορτών: «Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας. Κατά την διάρκεια των εν λόγω γιορτών, η πόλη μας ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού.

Η επίσημη έναρξη των Γιορτών θα γίνει το Σάββατο 3/9 στις 20.30 από το δήμαρχο Ξάνθης και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, με την Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου.

Στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως θα ακολουθήσουν οι συναυλίες:

-Κυριακή 4/9: Δημήτρης Ζερβουδάκης

-Δευτέρα 5/9: Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Ξάνθης, Συναυλία Αντώνης Μουσαδές, Ασμίκ Μπεκλαριάν, Συναυλία με τη Μάνια Ασλάνογλου.

-Τρίτη 6/9: Βραδιά λαογραφίας

-Τετάρτη 7/9: Συναυλία Μουσικοί θησαυροί… της καθ’ ημάς Ανατολής με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη και την Μάγδα Πένσου

-Πέμπτη 8/9: Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό

-Παρασκευή 9/9: Συναυλία με τον Κώστα Χατζή

-Σάββατο 10/9: Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο