Ο Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης στις θέσεις του βάθρου, μετάλλια και διακρίσεις  

ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι Χειμερινοί Αγώνες Κατηγοριών Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκαν στις 7-9/2 στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή περισσότερων από 600 αθλητών από όλη την Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντροδυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ο Ν. Ο. Αλεξανδρούπολης συμμετείχε με 28 αθλητές και αθλήτριες και σε όλες τις κατηγορίες.

Εν μέσω γρίπης και ιώσεων που ταλαιπώρησαν κάποια από τα παιδιά ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις που επιτεύχθηκαν είναι εντυπωσιακά.

Στο αγώνισμα 50μ πεταλούδα εφήβων, σημειώθηκε το εκπληκτικό και πρωτοφανές για τα δεδομένα φαινόμενο, να καταλάβουν τις τρεις θέσεις του βάθρου 3 αθλητές του Ν.Ο.Α.. Οι Κούγκουλος, Βαρσαμίδης και Βολτέζος, κατέλαβαν την 1η-2η-3η θέση αντίστοιχα, γεμίζοντας ιδιαίτερη περηφάνια τον σύλλογο.

Στα ομαδικά αγωνίσματα των 4×100 και 4×200 ελεύθερο εφήβων η ομάδα του ΝΟΑ κατέκτησε την 1η θέση στους συγκεκριμένους αγώνες, με τους χρόνους  τους να είναι οι ταχύτεροι πανελλαδικά σε συνδυασμό με τους αντίστοιχους χρόνους που σημειώθηκαν στους αγώνες της Νότιας Ελλάδας που διεξήχθησαν κατά τις ίδιες ημερομηνίες στην Αθήνα.

Εντυπωσιακή και η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα  4×100 Μ.Ο. στην κατηγορία παίδων, με δεδομένο ότι 3 από τους 4 συμμετέχοντες ανήκουν στην μικρότερη ηλικία της κατηγορίας (μικροί παίδες) και ένας εξ’αυτών ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος από δυνατή ίωση.

Όλα τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και με ιδιαίτερη όρεξη και δύναμη αγωνίστηκαν ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι δύο Βενιαμίν της αποστολής. Αφενός η Παγκορασίδα Β Σοφία Παλακίδου, η οποία ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο στα 50μ και 100μ ελεύθερο με τρομερή συνέπεια και συγκέντρωση. Αφετέρου στην κατηγορία Παμπαίδων Β ο Θεοφάνης Διαμαντάκης, που μετά από τις δύο ακυρώσεις του στα 100μ και 200μ πρόσθιο, αγωνίστηκε με εκπληκτικό ψυχικό σθένος και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στα 50μ πρόσθιο.

Όπως σημειώνουν οι άνθρωποί του, “οι επιδόσεις και τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας, κατατάσσουν τον σύλλογο στην 6η θέση στον Πίνακα Μεταλλίων των αγώνων και στην 1η της Περιφέρειάς μας, αναδεικνύοντας τον Ν.Ο.Α. σε υπολογίσιμη περιφερειακή ομάδα, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Ο.Θ.Α. Καβάλας και του Ν.Ε. Ροδόπης για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, καθώς και τον προπονητή τους κ. Χατζηπέτρου Κωνσταντίνο για την εξαιρετική δουλειά και ευχόμαστε να συνεχίσουν όλοι με υγεία τη δύσκολη προσπάθειά τους με τελικό στόχο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών του καλοκαιριού.

Σειρά έχουν οι Πανελλήνιοι Χειμερινοί Αγώνες Ανδρών-Γυναικών οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 14-16 Φεβρουαρίου  στην Αθήνα και όπου ο Ν.Ο.Α. θα συμμετέχει με 3 αθλητές.”

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο