Ο Μηταράκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΓΣ του ΟΗΕ για την “εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού”

Ακόμα ένα βήμα για τη διεθνοποίηση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Άγκυρα πραγματοποίησε η Αθήνα, με τον Νότη Μηταράκη να ενημερώνει τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το πρωτοφανές περιστατικό με τους 92 γυμνούς ανθρώπους στον Έβρο και να καλεί την Τουρκία να καταπολεμήσει τα δίκτυα της λαθρομετανάστευσης.

«Η Ελλάδα κάνει το καθήκον της. Δεν δέχεται όμως προσπάθειες εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, όπως είδαμε στην πρόσφατη γενική συνέλευση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Η Τουρκία, πρέπει να προστατέψει τα δικά της σύνορα και να παρέχει όπου απαιτείται διεθνή προστασία. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας κάνει λόγο για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών από την Ελλάδα και τη FRONTEX. «Θεωρώ ότι είναι εντός του πεδίου της ειρηνευτικής δημοσιογραφίας να φέρνει στο φως της παγκόσμιας κοινής γνώμης την τραγωδία που υπέστησαν οι μετανάστες μεταναστών κατά την απάνθρωπη μεταχείρισή τους από την Ελλάδα σε συνεργασία με την FRONTEX στο Αιγαίο», είπε ο Φαχρετίν Αλτούν.

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο διαμήνυσε ο αρμόδιος επίτροπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος εξαρτάται και από την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ. Επομένως, στη διαδικασία λήψης των σχετικών με την Τουρκία αποφάσεων εμπλέκεται και η Ελλάδα», επεσήμανε ο Όλιβερ Βάρχελι.

Τη στρατηγική σημασία του τριμερούς σχήματος με Ελλάδα και Κύπρο αναδεικνύει από την Άγκυρα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας. «Ενώ διατηρούμε ισχυρές συνεργασίες με τους φίλους μας στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες του Κόλπου, οι δεσμοί μας με την Τουρκία έχουν επίσης στραφεί σε θετική κατεύθυνση», δηλώνει ο Μπεν Γκαντζ.

Συμφωνία μεταξύ των χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, προτείνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανία Λόρδος Όουεν, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη. «Αν θέλετε σύντομα πετρέλαιο και αέριο στις χώρες σας θα πρέπει να καθίσετε μαζί και να ακολουθήσετε το Δίκαιο της Θάλασσας, το Διεθνές Δίκαιο», σημειώνει ο Λόρδος Όουεν.

Μήνυμα αποτροπής από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενόψει και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη με τις πανίσχυρες δυνάμεις της να κλείσει μια για πάντα τα στόματα που την απειλούν, την προσβάλλουν, την επιτιμούν και την υποτιμούν», τονίζει ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος – ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του